Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poklonio se vrataru

Prošao Hajdukovu školu pa zbog rata pobjegao u Beograd: "Na Poljudu sam učio od najboljeg"

Oliver Kovačević prošao je Hajdukovu vratarsku školu, a onda zbog rata prebjegao u Beograd.

Oliver Kovačević (Foto: Afp)

Čukarički se posljednjih godina prometnuo u jedan od boljih srpskih klubova, redovio nastupa u europskim natjecanjima, a prošle je sezone došao do grupne faze Konferencijske lige

Dio zasluga za to pripada i Oliveru Kovačeviću, bivšem srpskom vrataru koji je rođen u Splitu, gdje je prošao Hajdukovu školu nogometa, a onda početkom 90-ih pobjegao u Beograd s obitelji.

"Utjecala je situacija u državi, s obitelji sam morao napustiti Split. Prošao sam Hajdukovu školu, ali pokojni ujak prenio mi je ljubav i simpatije prema FK Radu, u koji sam stigao po dolasku u Beograd. Išao sam korak po korak, krenuo sam iz Prve beogradske lige i stigao do Prve lige. Tek s 30 godina dobio sam poziv u reprezentaciju, ali uvijek sam vjerovao u to što radim, bio sam uporan i na kraju se isplatilo."

Kovačević je u karijeri nastupao za Rad, Milicionar, Železnik i CSKA Sofiju. Skupio je i tri nastupa za tadašnju reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a nakon što je okačio kopačke o klin, posvetio se trenerskom poslu.

Prije šest godina stigao je u Čukarički, a tvrdi da mu je u svakodnevnom radu s vratarima veliki uzor legendarni Vladimir Beara.

"Ogroman utjecaj na moju igračku i trenersku karijeru. Njegovo razmišljanje, način rada, komunikacija. To je nešto što sam zapamtio kao dijete i dosta stvari, kad je u pitanju moj rad, vežem za razdoblje kad sam učio od najboljeg. Imao sam privilegiju i čast učiti od najboljeg", kazao je u razgovoru za Kurir.

Petar Sučić Dinamo odbio zadnju ponudu Coma za Petra Sučića: Evo za koliko će ga pustiti divider

Novak Đoković Novak Đoković bez borbe prošao u polufinale Wimbledona divider

Olmo i Yamal Fotografija Messija i bezvoljnog 8-godišnjeg Olma širi se internetom: "Nisam se želio fotografirati, nasilu su me posjeli u njegovo krilo" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Tonči Gabrić velik je trag ostavio na Poljudu kao vratar Hajduka te je upisao više od 100 nastupa. Za hrvatsku reprezentaciju skupio je devet nastupa, a branio je i na povijesnoj prvoj reprezentativnoj utakmici, ogledu u Zagrebu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Počivao u miru. 🕊️

📸: Niksa Stipanicev/CROPIX
KRAJ! Osijek poslije šest godina pobijedio Dinamo na Maksimiru, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti udvostručili prednost iz penala, prvak na rubu poraza

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Modri izjednačili rano po početku drugog dijela, Hernani čudesnim golom već u sljedećoj akciji vratio prednost

Opišrnije >>> https://bit.ly/4eXT29b