Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi i jedini...

Pogledajte kako će Ćiro uoči šampionske sezone jedini puta “derao” na Velimira Zajeca

Jedino se na Zajeca od svih iz generacije 1982. nisam derao, kazao je Miroslav Ćiro Blažević na promociji biografije Velimira Zajeca u Komediji ne znajući da su organizatori večeri na tu temu pripremili malo iznenađenje za sve prisutne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U knjizi "Zeko" o legendarnom Velimiru Zajecu autor Sanjin Španović opisao je naime situaciju iz ljeta 1981. godine kada je na kraju sezone 1980./81. Miroslav Blažević u svom stilu najavio novinarima da će iduće sezone Dinamo biti prvak. Isto su pitali i Zajeca na kojeg se, kazao je u svom stilu Ćiro, tada prvi i jedini puta naljutio.

"Trebali smo biti četvrti, ali se vidio pomak i taj proljetni nastavak sezone bio je pokazatelj da mogu realizirati san moje majke i oca da ću s Dinamom biti prvi. Odmah sam na kraju te sezone najavio kako će iduće Dinamo biti prvi, a sjećam se baš tog detalja, isto su mediji pitali i Zajeca. On je rekao sigurno među četiri najbolja. Ja sam ga odmah poslije pozvao sa strane i rekao mu da to više nikad ne govori, da nastavi ponavljati ovo što njegov trener govori da ćemo biti prvi jer samo takvom komunikacijom na one koji su najvažniji, a to su igrači, mogli smo prenijeti sigurnost da smo u stanju biti prvi. Oni nisu posumnjali u to i to smo Zajec i ja svjesno propagirali“, ispričao je za knjigu Zeko Miroslav Blažević.

Zeko za Dnevnik Nove TV

Tarik rekrirao moment u skeču

Upravo od te situacije snimljen je prigodni skeč u kojem se ispričala ta situacija. Ćiru je odglumio Tarik Filipović koji je legendarnog trenera skinuo u popularnoj predstavi Ćiro, a Zajeca mladi glumac Paško Vukasović koji je tu ulogu već imao u popularnoj seriji “Crno bijeli svijet”.

Knjigu Zeko - biografija Velimira Zajeca možete naručiti na www.zajec5.com ili osobno kupiti u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37 i u Rockmark knjižari na adresi Ulica Hrvatske bratske zajednice 4 (ispod NSK-a).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider