Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"u pitanju je program"

Novi vjetrovi u hrvatskom nogometu: Mamić gubi utjecaj, najavljuju se promjene

Tomislav Svetina je postao novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tomislav Svetina - 363 glasa, Pero Karatović - 198. Uvjerljiva pobjeda donedavnog dopredsjednika Dinama nije iznenadila.

"Ja sam bio vrlo, vrlo uvjeren u pobjedu. Činjenica je da je protukandidat pokušavao, ali nije uspio. Mislim da je u pitanju isključivo program i da su ljudi iz ZNS-a su prepoznali upravo ono što je sve njih dosad mučilo."

Ono što je podiglo obrve kod mnogih činjenica je da je za Svetinu uz Rudeš glasovao i drugi zagrebački prvoligaš - Lokomotiva. Tako se prvi put dogodilo da funkciju prvog čovjeka nogometa u Zagrebu obavlja osoba koju Dinamo ne podržava.

Čovjek čija je podrška napravila razliku

Marijan Kustić, direktor HNS-a za natjecanja i infrastrukturu, komentirao je rezultate izbora.

"Mislim da ova uvjerljiva pobjeda pokazuje koga žele i kakav smjer hoće.

Koji je to smjer?

"Vjerojatno promjena, nešto drugo naspram onog kako se radilo prije. Tomi želim puno uspjeha, čestitam mu i u nama iz Hrvatskog nogometnog saveza će svakako imat veliku podršku."

Upravo u podršci Marijana Kustića dugogodišnji pratitelj zbivanja u zagrebačkom nogometu Ivica Medo vidi ključ Svetinine pobjede.

"Kustić figurira kao izaslanik premijera države i onda se zna odakle puše vjetar. Mislim da ovi svi koji su podržali Svetinu da nikad ne bi podržali ga da on nije imao tu podršku. Pogotovo oni iz Lokomotive", rekao je Ivica Medo, nogometni kolumnist portala GOL.hr.

Ravnopravnija raspodjela sredstava između klubova

Jedna od ključnih točaka Svetinina programa je i ravnopravnija raspodjela sredstava između klubova. No to nije udar na Dinamo, ističe novi predsjednik.

"Ići će manje onima koji imaju najviše, da bi upravo ti koji u ovom trenutku imaju manje, mogli stvarati i imati dovoljnu kvalitetu da danas-sutra ti igrači budu kalibar za Dinamo."

A za Ivicu Medu jučerašnji događaji samo su posljednji u nizu dokaza da slabi utjecaj Zdravka Mamića na zbivanja u hrvatskom nogometu.

"Vidljivo je da utjecaj Zdravka Mamića kopni u HNS-u, da ga sve više izguravaju van. To ide postepeno, neće se dogoditi da ga potpuno izguraju ni za dva mjeseca, ni za tri, ali očigledno je da gubi moć."

Tomislav Svetina funkciju predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza obavljat će iduće četiri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider