Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki spektakl

VIDEO Rijeka se nada osvajanju Kupa na Poljudu, a Jarni kaže: "Možda malu prednost ima Hajduk"

Najvažnija utakmica sezone za jedne i druge, no veći pritisak sigurno osjećaju Splićani. Godinama nisu bili bliže osvajanju naslova, a navijači su gladni trofeja.

Ovako je Rijeka svojim navijačima najavila borbu za prvi trofej sezone. Na Poljudu će se uzdati u nastavak tradicije jer od šest posljednjih utakmica koje su igrali u Splitu, u čak pet slavila je Rijeka. Rabuzinovo sunce podizali su šest puta, a 2005. jedan od igrača s Kantride bio je i Dario Knežević.

''To je bio moj prvi trofej. Kao mladom igraču s neke 23 godine osvojiti trofej, evo i danas nakon 17 godina pričamo o tome. Pamtim ga utakmica u Splitu, pun stadion, doček kasnije, stvarno lijepa sjećanja'', rekao je Dario Knežević.

Važne kupove osvajao je i Robert Jarni. Iako je sudjelovao u onom kultnom, posljednjem kupu Maršala Tita kada je Hajduk pobijedio Zvezdu, zapamtio je dobro i finale protiv Rijeke 1987.

Navijači Dinama Navijači Dinama ispunili dječački san i zaigrali protiv klupskih legendi: Evo kako su to uspjeli divider

''Uf, pamtim po tome jer sam bio deseti po redu koji je šutirao taj jedanaesterac, a imao sam nekih 20, 21 godinu tako da zaista nije bilo lagano, ali uspio sam zabiti gol'', rekao je Robert Jarni.

Najvažnija utakmica sezone za jedne i druge, no veći pritisak sigurno osjećaju Splićani. Godinama nisu bili bliže osvajanju naslova, a navijači su gladni trofeja.

''Prvenstvo je bilo jako interesantno. Nažalost na kraju nismo uspjeli i Dinamo je osvojio prvenstvo, ali ostaje nam kup i sve ćemo napraviti da uzmemo taj Kup'', kaže Jarni.

No, isto želi i Rijeka. Mnogi se slažu kako su igrali najljepši nogomet ove sezone u HNL-u, no u jednom su trenutku posustali u utrci za naslov.

Angel di Maria i Ivo Grbić Bio je hrvatski broj jedan, a onda je nestao s mape: Francuzi ga ne žele, vraća se u matični klub divider

''Mislim da je Rijeka prokockala tu šansu u ona njihova loša dva, tri tjedna. Mislim da su imali veliku šansu jer ih nitko nije očekivao u vrhu i mogli su igrati bez opterećenja. Zbog toga mi je žao, zbog te dvije, tri loše utakmice jer su do zadnjeg kola mogli konkurirati za prvaka'', kaže Knežević.

I Jarni i Knežević slažu se kako sve prijašnje međusobne utakmice u sezoni i njihovi rezultati neće imati nikakve veze s onom koja ih očekuje u četvrtak. Ipak je to borba za trofej, a tko ima više šansi za podizanje Rabuzinova sunca?

''Hajduk igra na svom stadionu, igrat će pred svojom publikom i šansu su definitivno velike. Velika je želja svih igrača i navijača da se osvoji Kup'', kaže Jarni.

''Mislim da su šanse 50-50. Stvarno ne bih dao nikom nekakvu prednost, možda malu ima Hajduk zbog domaćeg terena, zbog punog stadiona, ali dao bih ipak 50-50 šanse'', rekao je Jarni.

Tko će podići trofej koji će i jednima i drugima dati završni okus sezone saznat ćemo u četvrtak na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider