Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa kako?

Profesionalni tenisač otkrio koliko ima novaca na računu: Puno manje od većine vas

U karijeri je igrao protiv nekih velikih tenisača poput Federera, Čilića i Medvedeva, no sve je spomenute mečeve izgubio.

Roger Federer i Sumit Nagal (Foto: Afp)

Ako si godinama među 100 najboljih tenisača svijeta, onda se može zaraditi ozbiljan novac. No većina tenisača ne raspodjeli taj novac na najbolji način.

No ne zarađuju slavni tenisači samo čisti iznos, treba tu platiti trenere, putovanja i sve što ide uz to.

Jedna priča posebno je zanimljiva, a otkrio ju je 26-godišnji Sumit Nagal.

Ovaj indijski tenisač danas drži 159. mjesto, a bio je i 122. tenisač svijeta. U karijeri je prema podacima na ATP stranici zaradio oko 700 tisuća dolara, a danas ima tek 900 eura.

"Kada pogledam svoj bankovni račun, isti je kao na početku godine. Imam 900 eura. Nekoliko ljudi mi je malo pomoglo, imam mjesečnu plaću od indijske naftne kompanije, ali nemam velikih sponzora", priznao je Nagal intervjuu za PTI pa dodao:

"Trošim sve što zaradim. Ja radim sa jednim trenerom i nemam fizioterapeuta. Šta god zaradim, ulažem i osjećam da mi i dalje nedostaje podrška iako sam posljednjih godina najbolji indijski teniser", požalio se Nagal.

Nagal je jedini Indijac koji se plasirao na Grand Slam u singlu i jedini koji je dobio meč na Olimpijskim igrama u posljednjih nekoliko godina.

U karijeri je igrao protiv nekih velikih tenisača poput Federera, Čilića i Medvedeva, no sve je spomenute mečeve izgubio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider