Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi kiks Barcelone

Preokret vrijedan titule? Budimir zabio, Atletico Madrid došao do pobjede i zadržao vrh

Odigrano je 37., pretposljednje kolo španjolskog nogometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Atletico Madrida preokretom su došli do domaće pobjede 2:1 nad Osasunom i od novog naslova prvaka, prvog nakon 2014., dijeli ih samo jedna pobjeda jer u zadnje prvenstveno kolo ulaze s dva boda prednosti pred Real Madridom, koji je u nedjelju s 1:0 slavio na gostovanju kod Athletic Bilbaa.

Na Wanda Metropolitanu domaća je momčad doživjela hladan tuš kad je u 75. minuti hrvatski reprezentativac Ante Budimir postigao vodeći pogodak za Osasunu. Bio je to jedan od dva Osasunina šuta unutar okvira gola Jana Oblaka. Budimir je nakon pogotka zaradio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, a potom ga je trener povukao iz igre.

Momčad Diega Simeonea ipak je u završnici utakmica okrunila nadmoć koju je imala svih 90 minuta. U 82. minuti brazilski branič Renan Lodi izjednačio je preciznim udarcem iz kaznenog prostora, a u 88. minuti odlično dodavanje Yannicka Carrasca u pobjednički pogodak pretvorio je Luis Suarez.

Madridskom Realu za pobjedu kod Athletica bio je dovoljan pogodak Nacha u 68. minuti. Momčad Zinedinea Zidanea tako je nakon Budimirova gola u Madridu na sedam minuta preuzela vodstvo na ljestvici.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Real.

Hoće li Valladolid spasiti sebe i pomoći Realu?

Da bi na kraju prvenstva Real došao do novog naslova, Kraljevski klub u zadnjem kolu mora pobijediti Villarreal na svom stadionu i nadati se da Atletico neće slaviti na gostovanju u Valladolidu, gdje će se domaćin pokušati izboriti za ostanak u La Ligi, za što mu je nužna pobjeda i poklapanje rezultata Elchea i Huesce, koji su na 17. i 18. mjestu s 33 boda, dva više od Valladolida.

Elche je preokretom došao do pobjede 3:1 na gostovanju u Cadizu i tako si ostavio mogućnost da pobjedom u zadnjem kolu na domaćem terenu protiv Athletica zadrži status prvoligaša. Cadiz je poveo iz jedanaesterca u 15. minuti, a realizirao ga je Jose Mari. U drugom poluvremenu pogotke za preokret Elchea postigli su Milla (58), Gonzalez (65) i Fidel (88).

Huesca je poražena s 1:0 na gostovanju u Sevilli kod Betisa, za koji je pobjednički pogodak postigao Borja Iglesias u 57. minuti.

Huesca je u zadnjem kolu domaćin Valenciji.

Barcin oproštaj od šampionskih snova

Domaćim porazom od Celte Vigo od borbe za naslov oprostila se Barcelona. Katalonci su golom Messija poveli u 28. minuti, ali je njihove nade u osvajanje naslova španjolskog prvaka 'minirao' Santi Mina. Izjednačujući pogodak je postigao u 38. minuti, a pobjednički u 89. minuti. Na kraju se pokazalo da ni pobjeda ne bi zadržala Barcelonu u utrci s Atleticom i Realom uoči zadnjeg kola.

Osim borbe za naslov i ispadanje iz La Lige, u zadnjem kolu će se voditi borba i za plasman u Europsku ligu u kojoj se Real Sociedad (59), Betis (58) i Villarreal (58) bore za dva mjesta.

Sve tri momčadi su slavile u ovom kolu, a Real Sociedad i Villarreal bili su vrlo uvjerljivi.

Finalist Europske lige je s 4-0 nadigrao na svom terenu Sevillu, uz 'hat-trick' Carlosa Bacce protiv bivše momčadi (34, 47, 79). Četvrti pogodak za Villarreal postigao je Moreno.

Real Sociedad je s 4-1 bio bolji od Valladolida pogocima Isaka (6,16), Silve (28) i Januzaja (35-11m), dok je za goste jedini strijelac bio Marcos (82).

Osam utakmica zadnjeg kola na rasporedu je u nedjelju 23. svibnja, a 21. svibnja će biti odigran dvoboja Levantea i Cadiza koji ni o čemu ne odlučuje. Svi nedjeljnji dvoboji će započeti u 18 sati, a sastaju se: Real Madrid - Villarreal, Valladolid - Atletico Madrid, Celta Vigo - Betis, Eibar Barcelona, Elche - Athletic Bilbao, Granada - Getafe, Huesca - Valencia, Osasuna - Real Sociedad i Sevilla - Alaves.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider