Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emreli spasio Modre

Dinamo izvukao bod u Varaždinu u posljednjim sekundama utakmice

Varaždin i Dinamo remizirali su 1:1 u 14. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Varaždin - Dinamo Agon Elezi Takuro Kaneko +2 Josip Drmić

U susretu 14. kola HNL-a Varaždin i Dinamo su odigrali 1:1, a Modri su izvukli bod golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Domaćin je poveo u 53. minuti golom Domagoja Drožđeka, a kada se već činilo kako bi Varaždin mogao ostvariti prvu pobjedu u posljednjih 12 međusobnih susreta, Dinamo je izjednačio golom Mahira Emrelija.

Félix Verdejo Bivši olimpijac ubio trudnu djevojku: Prvo ju je otrovao pa bacio s mosta divider

Zadnji put Varaždinci su protiv Dinama slavili u rujnu 2019. s 1:0, a pogodak odluke tada je zabio Kamerunac Djou Guera. Ovoga puta tek su ih minute dijelile od novog slavlja. No, drugo kolo uzastopce Dinamo se spašava poraza u sudačkoj nadoknadi. U prošlom kolu je protiv Lokomotive okrenuo 0:1 u 2:1, ovoga puta je odigrao 1:1.

Dominacija Dinama u prvom poluvremenu

Modri su već u trećoj minuti mogli do vodstva, no udarac Japanca Kaneka je završio u okviru gola. U devetoj minuti je opasno zaprijetio Josip Drmić, ali je pucao pored gola. U 11. minuti okvrir gola je pogodio i Francuz Theophile-Catherine. Sjajno je opalio s ruba kaznenog prostora, ali je i on pogodio vratnicu.

U 14. minuti je još jednom opasno pucao Kaneko. Prvu opasnost na suprotnoj strani vidjeli smo u 21. minuti kada je sa 18 metara pucao Agon Elezi, no Danijel Zagorac je bio spreman.

Luka Sučić Vatreni prvi put nosio kapetansku traku pa odigrao sjajnu utakmicu divider

Novu opasnost pred domaćim vratima vidjeli smo u 28. minuti, no Zelenika je sjajno obranio pokušaj Gabriela Vidovića. Do kraja poluvremena opasno je zaprijetio i Josip Mišić, ali je domaći vratar ponovo bio spreman.

Varaždin s kamatama naplatio Dinamove promašaje

Kazna za sve Dinamove promašaje stigla je u 53. minuti. Michele Šego je s desne strane ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor, gdje se najbolje snašao Domagoj Drožđek pogodivši između Boška Šutala i Stefana Ristovskog za vodstvo.

U 60. minuti je vrlo lako moglo biti i 2:0. Igor Postonjski je ubacio na prvu stativu iz kornera, Elezi tukao glavom pod prečku, a golman Dinama fantastično obranio.

Mindaugas Nikoličius Nikoličius se oglasio nakon teške pobjede protiv Rudeša i poslao poruku jednom igraču divider

Hrvatski prvak je u nastavku susreta pritisnuo, no Varaždin se dobro branio. U 77. minuti gosti su izborili slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, pucao je Marko Bulat, ali vrlo loše.

U 86. minuti Modri ponovo prijete, Emreli je već svladao vratara Zeleniku, no gotovo s crte je loptu očistio Karlo Bručić.

Kada se već činilo kako će Varaždin izdržati, gosti su izjednačili. Ubacio je Kaneko, a Emreli se najbolje snašao u skoku pogodivši za 1:1.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider