Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KATASTROFALNE GREŠKE

Hajduk teško stradao u Solunu i bez gola se ekspresno oprostio od Europe!

Splitski Hajduk oprostio se od Europe u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Galerija Hajduk poražen kod PAOK-a Marko Livaja PAOK poveo protiv Hajduka s 11 metara +4 Hajduk u Solunu

PAOK je na svom stadionu u Solunu s 3-0 pobijedio Hajduk čime je splitski klub već u 3. pretkolu ostao bez europske jeseni koju su sanjali navijači.

Igrači Hajduka su nastavili festival promašaja, ali su ovaj put i katastrofalno pogriješili u obrani što su nogometaši PAOK-a znalački iskoristili.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Splitu završila bez pogodaka, tih 3-0 za PAOK je i ukupni rezultat dvoboja.

Pogotke za domaće postigli su Stefan Schwab (12-11m) i Andrija Živković (79, 85).

Hajduk promašivao, Odjidja poklonio penal PAOK-u

Ključnim se pokazalo razdoblje od 8. do 12. minute kada Hajduk nije iskoristio "zicer" za vodstvo, a onda i primio pogodak iz kaznenog udarca. U obje te situacije loše je reagirao iskusni Odjidja-Ofoe.

Tko je najviše kriv za debakl Hajduka protiv PAOK-a?

Ukupno glasova:

Njemu je u 8. minuti Kotarski dodao loptu ravno u noge na 20-ak metara od gola, ali Belgijanac, umjesto da sam odmah puca, proigrava Livaju čiji je udarac bio blokiran.

Odmah u sljedećem napadu PAOK-a Odjidja-Ofoe je nespretno u svom kaznenom prostoru srušio Konstanteliasa, a njemački sudac Stegemann je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je kapetan Schwab.

PAOK - Hajduk PAOK - Hajduk (Foto: Jakov Prkić/Cropix)

Do kraja prvog poluvremena Hajduk je bio bolja momčad, stvarao prilike, ali ih i promašivao. U 32. minuti Krovinović je ubacio s lijeve strane, ali Melnjakov udarac glavom prohujao je pored gola, u 40. minuti ubacio je Melnjak, a Koulierakis je nespretno odbio no lopta je prohujala tik pored vratnice, pokušaj Krovinovića sa 20-ak metara u 45. minuti obranio je Kotarski, dok je u trećoj minuti nadoknade ubačaj Livaje Sahiti glavom poslao pored gola.

Na kraju prvog poluvremena statistika je pokazala kako je Hajduk imao šest udaraca na gol, a PAOK dva, no grčki je sastav bio u prednosti.

Početkom nastavka odličnu priliku za PAOK imao je Konstantelias, ali njegov udarac na dodavanje Živkovića obranio je Lučić.

Diallo nastavio s greškama 

Posljednju priliku za poravnanje Hajduk je imao u 67. minuti kada je pokušao Benrahou, ali je njegov udarac sa 10-ak metara odlično zaustavio Kotarski.

A onda je na scenu stupio Diallo, priučeni stoper Hajduka u 79. minuti je nonšalantno ostavio loptu Brandonu na rubu svog kaznenog prostora, uslijedilo je dodavanje za Živkovića koji se ubacio u kazneni prostor i iz blzine mirno matirao Lučića za 2-0.

Neuvjerljivi Diallo u 84. minuti je napravio i prekršaj na Ozdojevu na 18 metara od svog gola, slobodni udarac izveo je Živković, lopta se na putu prema mreži odbila od leđa Mikanovića i prevarila Lučića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider