Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri bez pobjede

Luda utakmica u Kranjčevićevoj: Pala četiri gola, Dinamo opet kiksao protiv Lokomotive

Lokomotiva i Dinamo odigrali su 2:2 u 22. kolu SuperSport HNL-a...

Galerija Lokomotiva - Dinama Bruno Petković Bad Blue Boysi na Kranjčevićevoj +1 Duje Čop i Dario Bel

U susretu 22. kola HNL-a Lokomotiva i Dinamo su u Kranjčevićevoj ulici igrali 2-2 (2-2).

Lokomotiva je vodila sa 1-0 i 2-1 golovima Fabijana Krivaka (18) i Duje Čopa (45+5), no Bruno Petković (40, 45+8) je uspijevao izjednačavati.

Do vodstva je Lokomotiva stigla u 18. minuti kada je Smakaj sa svoje polovice odigrao dugu loptu prema Krivaku koji je izbjegao zaleđe i krenuo prema Zagorcu, umalo ga je stigao Perković koji se okliznuo u ključnom trenutku pa je mladi napadač domaćih imao dovoljno vremena da se namjesti za mirnu realizaciju.

Dinamo dvaput gubio. Lokosi crna mačka za Modre

Prvo poravnanje uslijedilo je nakon što se Špikić dobrim driblingom na desnoj strani kaznenog prostora izborio za prostor i dodavanje Petkoviću koji je "drop-kickom" sa sedam metara "probio" blok koji su činili vratar i dvojica obrambenih igrača Lokomotive na gol-liniji.

U podužoj nadoknadi prvog poluvremena postignuta su još dva gola. Novu prednost Lokomotivi osigurao je Čop koji je s tri metra poslao loptu u praznu mrežu nakon odlične kombinacije Krivaka i Smakaja, prvi je lijepom okomitom loptom proigrao drugog koji je onda nečim što je izgledalo između udarca i ubačaja pronašao nečuvanog Čopa.

Modri opet kiksali

No, iako su do odmora ostale tek sekunde, Lokomotiva nije uspjela sačuvati prednost, Baturina je dobio loptu na lijevom krilu i preciznim ubačajem pogodio Petkovića u glavu, a ovaj je snažnim trzajem po drugi put svladao Čavlinu.

Usprkos terenskoj inicijativi u nastavku Dinamo nije uspio postići pobjednički treći pogodak pa je ispustio još dva važna boda u borbi za naslov prvaka. Ostao je treći sa 41 bodom, tri manje od vodeće Rijeke, a jednim manje od drugog Hajduka, a sva sastava su odigrala isti broj utakmica. Peta Lokomotiva ima 29 bodova, dva manje od četvrtog Osijeka, a dva više od šeste Gorice. 

REZULTATI 22. KOLA:

Petak:
Varaždin - Rudeš 1-0 (Mitrovski 67)
Subota:
Istra 1961 - Osijek 1-0 (Ekong 43)
Lokomotiva - Dinamo 2-2 (Krivak 18, Čop 45+5 / Petković 40, 45+8)
Nedjelja:
Hajduk - Slaven Belupo (15 sati)
Gorica - Rijeka (17.10 sati) 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider