Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uvjerljivo

Visoka pobjeda Dinama protiv Istre: Novi igrač Modrih zabio u debiju

Dvoboj trećeg kola HNL-a na Maksimiru završio je pobjedom Dinama protiv Istre.

Dinamo - Istra (Foto: gol.hr)

Nogometaši zagrebačkog Dinama upisali su i treću pobjedu na startu prvenstva nakon što su na stadionu Maksimir porazili Istru 1961 sa 4:1.

"Modri" su na otvaranju sezone pobijedili Lokomotivu sa 3:2, potom su porazili Slaven Belupo sa 5:1, da bi večeras bili bolji i od Istre 1961.

Hrvatski prvak je dominirao veći dio utakmice i rutinski je stigao do novih bodova. Već u utorak momčad Ante Čačića gostuje kod Ludogorca pa niti ne čudi što je Dinamov strateg izmiješao sastav odmorivši neke igrače.

Dinamo je poveo već u 11. minuti golom Mislava Oršića iz jedanaesterca. Marin je srušio Moharramija, sudac je pokazao na bijelu točku, a Oršić je bio siguran.

U 32. minuti Boško Šutalo je u svom debiju zabio za 2:0. Bočkaj je ubacio iz slobodnog udarca, a Šutalo glavom pogodio za 2:0.

U nastavku susreta Bočkaj je u 80. minuti zabio za 3:0, Bakrar je četiri minute kasnije smanjio, a točku na "I" stavio je Mahir Emreli zabivši za 4-1 u 88. minuti.

U prvom susretu trećeg kola Šibenik je na stadionu Šubićevac pobijedio Lokomotivu sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone.

Bila je to dramatična utakmica u kojoj je Šibenik vodio 2:0, Lokomotiva je smanjila, a potom u devetoj minuti nadoknade izjednačila. Međutim, pogodak je poništen nakon "asistencije" VAR-a.

Domaćin je poveo u 38. minuti golom Duje Čopa nakon ubačaja iz auta. Mina je ubacio rukom u kazneni prostor, Mislav Matić je prenio loptu, a Čop zabio za 1-0. U 74. minuti Čop je asistirao Bernardu Matić za 2:0.

Tračak nade "lokosima" donio je Sandro Kulenović iz kaznenog udarca u 80. minuti. Mislav Matić je igrao rukom, a Bebek je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku.

U "ludoj" završnici Lokomotiva je u devetoj minuta nadoknade zabila za 2:2, međutim pogodak Indrita Tucija je poništen nakon pregleda snimke.

U subotu će snage odmjeriti Varaždin - Hajduk, dok će u nedjelju igrati Osijek - Slaven Belupo, te Rijeka - Gorica.

Na ljestvici vodi Dinamo s devet bodova, dok je Šibenik drugi sa četiri boda. Istra je na začelju s tri poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider