Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za njih nema zime

Evo tko je ovog siječnja najviše trošio: Barcelona na trećem mjestu, jedan klub spiskao više od 100 milijuna eura

U najjačim europskim nogometnim ligama završio je prijelazni rok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijelazni rok u nekim državama još uvijek traje, ali u ligama petice je završio i vrijeme je za sumiranje poslova.

Na popisu pet klubova koji su najviše potrošili minulog siječnja tri su iz Premierlige, dok su dva neengleska velikana, Juventus i Barcelona na drugom i trećem mjestu.

Prvo je okupirao Newcastle, na pogon milijuna iz Saudijske Arabije, odakle su odnedavni vlasnici Svraka. Najavljivao je menadžer Eddie Howe da će Newcastle biti izrazito aktivan na zimskom mercatu, a to se i obistinilo, jer potrošili su 102 milijuna eura.

Newcastle u strahu od ispadanja iskrcao preko 100 milijuna

Taj iznos otišao je na odštete za četiri pojačanja: iz Atletico Madrida je doveden Kieran Trippier, napadač Chris Wood je stigao iz redova izravnog konkurenta u borbi za ostanak Burnleyja, dok su u samoj završnici stigli veznjak Bruno Guimaraes iz Lyona i stoper Dan Burn iz Brighton & Hove Albiona.

gol expired Pukla prva stotka na St. James Parku: Saudijski gazda maštao o super-momčadi pa potrošio lovu na vatrogasna rješenja divider

Ovaj poker pojačanja trebao bi, nadaju se na St James' Parku, biti dostatan u žestokoj borbi za ostanak koja im slijedi. Newcastle ima goleme ambicije, Saudijci su već rekli kako žele od njih napraviti najbolji klub na svijetu, ali prije nego li taj uzlet krene, Howe i igrači imaju ultimativnu misiju – izbjeći ispadanje u Championship koje bi umnogome usporilo ambicije Svraka te njihovih vlasnika i navijača.

Barca platila odštetu za samo jednog igrača

Drugi najveći potrošač je Juventus i to prvenstveno zahvaljujući velebnom transferu Dušana Vlahovića, za kojeg će sveukupno Fiorentini iskrcati 80 milijuna eura. Novi stanovnik Torina je i defenzivni vezni Denis Zakaria iz Borussije Mönchengladbach, a stoper Federico Gatti će to postati nakon što ovo proljeće odradi na posudbi u Frosinonenu (Juve ga je kupio za sedam i pol milijuna eura plus bonuse i ostavio još pet mjeseci u njegovom aktualnom klubu).

Tzv. pobjedničko postolje popunjava Barca s jednim jedinim transferom u sklopu kojeg su platili odštetu. Riječ je o Ferranu Torresu za kojeg su Manchester Cityju iskrcali 55 milijuna eura.

Klubovi koji su najviše trošili ove zime:

Newcastle 102,1 milijuna eura
Juventus 97,7
Barcelona 55
Liverpool 45
Everton 37,5
Aston Villa 30
Tottenham 29
Fiorentina 28

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider