Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna priča

Prije pet godina pokopao Napolijeve snove o tituli, a sad s njima slavi naslov prvaka

Giovanni Simeone, argentinski napadač je osvojio s Napolijem titulu prvaka Italije.

Giovanni Simeone (Foto: Afp)

Život piše čudne romane. Giovanni Simeone, argentinski napadač i sin proslavljenog trenera Diega Simeonea, je nekoliko godina ranije uništio Napolijeve snove o tituli, a sada s njima slavi naslov prvaka.

Za to se moramo vratiti pet godina unazad, odnosno na sezonu 2017/2018. kada je Argentinac nosio dres Fiorentine. Igralo se 35. kolo talijanske Serie A i Napoli je gostovao u Firenzi, gdje im je trebala pobjeda da preskoče vodeći Juventus.

Bili su u pravom naletu, kolo ranije srušili su Staru damu na gostujućem terenu i snovi o tituli bili su sve realniji. Juventus je imao tek bod prednosti i morali su na teško gostovanje kod Intera, a u ovom dijelu prvenstva svaki je kiks mogao biti presudan.

No Juventus neokrznut prošao kroz gostovanje u Milanu i sada je Napoli bio na potezu.

Taulant Xhaka VIDEO Divljački ispad švicarskog Kosovara: Udario Hrvata glavom u prsa divider

Sve do gostovanja u Firenzi, bili su u sjajnom nizu - čak 30 utakmica nisu izgubili na gostujućem terenu u talijanskom nogometnom prvenstvu, ali onda se dogodila prava katastrofa.

Izgubili su 3:0, a na tom susretu je zablistao gore opjevani junak koji je zabio hat-trick i uništio napuljske snove o tituli. Juventus je pobjegao na četiri boda i tri kola prije kraja imao je veliku prednost.

Simeone je nakon toga otišao u Cagliari, pa Veronu, koja ga na početku ove sezone posuđuju Napoliju. Ugradio je tri pogotka u pohodu na titulu prvaka, a puno efikasniji bio je u Ligi prvaka, gdje je za Napoli zabio četiri pogotka u sedam utakmica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider