Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srbi bolji od nigerije

Brazil pobijedio Njemačku i poslao jasnu poruku tko je glavni favorit Svjetskog prvenstva!

Odigrana je većina prijateljskih utakmica u drugom dijelu reprezentativne stanke. Brazil je slavio kod aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca, dok je Srbija bila bolja od Nigerije, prvog suparnika Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Brazilci slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brazil se djelomično revanširao Njemačkoj za ponižavajući poraz na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, kada je Elf u polufinalu Svjetskog prvenstva slavio 7:1. Brazilci su u Njemačkoj slavili s minimalnih 1:0, pogotkom Gabriela Jesusa.

Bila je to prva utakmica nakon onog famoznog deklasiranja Brazila (1-7) od strane Nijemaca u Belo Horizonteu, a Brazilci su se pobjedom barem malo osvetili Nijemcima. U 37. minuti napadač Mancester Citya Gabriel Jesus prilično sretno je postigao jedini gol na utakmici. Svjetski prvaci Nijemci su utakmicu započeli bez sedmorice igrača koji su odigrali 1-1 prije nekoliko dana sa Španjolskom, dok je Brazil nastupio u najjačem sastavu, s izuzetkom ozlijeđenog Neymara.

Srbija je u Londonu s 2:0 pobijedila prvog suparnika Hrvatske na Svjetskom prvenstvu - Nigeriju. Aleksandar Mitrović postigao je oba pogotka na susretu, u 68. i 81. minuti.

Srbija je bila bolja reprezentacija tijekom većeg dijela utakmice, a ako je ona Nigeriji trebala biti simulacija Hrvatske, onda se afrička reprezentacija ima razloga itekako zabrinuti uoči 16. lipnja.

Švicarci su u Luzernu deklasirali Panamu s čak 6:0, a u strijelce se u upisao i napadač Dinama Mario Gavranović. Mrežu nesretnih Panamaca pogađali su Džemaili (23), Xhaka (31pen), Embolo (33), Zuber (39), Gavranović (49) i Frei (69).

Gotovo jednako uvjerljivi bili su Belgijanci koji su s 4:0 demolirali Saudijsku Arabiju, a strijelci su bili Romelu Lukaku (13, 39), Michy Batshuayi (77) i Kevin De Bruyne (80).

Poljska je u uzbudljivoj utakmici kod kuće dobila Južnu Koreju s 3:2. Poljaci su vodili sve do 85. minute s 2:0 zahvaljujući golovima Roberta Lewandowskog (32) i Kamila Grosickog (45), ali su Azijci preokrenuli preko Chang-Min Leea (85) i Hee-Chan Hwanga (87). U drugoj minuti sudačke nadoknade Piotr Zielinski je ipak donio trijumf Poljacima.

Crna Gora i Turska su u Podgorici odigrali 2:2. Turci su vodili s 2:0 pogocima Undera (11) i Yokuslua (27), ali su Crnogorci uspjeli izbjeći poraz pogocima Ivanića (42) i Mugoše (87).

Danska i Čile su u Kopenhagenu igrali bez golova, kao i Senegal i BiH u Le Havreu.

Tunis je slavio u Nici protiv Kostarike s 1:0 pogotkom Wahbija Khazrija (36), dok je Egipat u Zuerichu izgubio od Grčke s 0:1 golom Nikosa Karelisa (36). Slovenija je u Stožicama neočekivano izgubila od Bjelorusije 0:2 golovima Skaviša (36) i Saroke (90+4).

Švedska je izgubila na gostovanju kod Rumunjske s 0:1, a strijelac jedinog gola bio je Dorin Rotariu (57).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider