Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekivane posljedice

Pad prihoda klubova Bundeslige: "Pandemija je imala dramatičan utjecaj"

Financijska situacija bundesligaških klubova ove sezone nije u skladu s nekim prethodnima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prihodi klubova Bundeslige u sezoni 2020./21. pali su za više od 8.5 posto na 3.47 milijardi eura sa 3.8 milijardii to nakon što je zbog pandemije koronavirusa veliki broj utakmica igran bez navijača, objavila je u petak Njemačka nogometna liga (DFL).

U izvješću DFL-a navodi se da je pad u prihodima posebice vidljiv u prodaji ulaznica koja je u sezoni 2020./21. donijela 22.4 milijuna eura, za razliku od 520 milijuna zarađenih u tom sektoru u sezoni 2018./19. koja je prethodila pandemiji.

Klubovi Bundeslige su bili spremni na ovo

U prosincu 2020., DFL je predvidio pad od oko milijardu eura za sezonu 2020./21. ako navijači ne budu mogli na stadione tijekom cijele godine .

"U zadnje dvije godine pandemija je imala dramatičan ekonomski utjecaj na Bundesligu ... Na žalost, to pogađa i ovu sezonu, posebno jer tribine i dalje često trebaju biti prazne", izjavila je Donata Hopfen, glasnogovornica DFL-ovog izvršnog odbora.

Izvješće navodi da su klubovi manje voljni ulagati više u nove igrače jer i prihodi od transfera također pokazuju značajan pad i to na 469 milijuna eura sa 533 milijuna koliko je zabilježeno u sezoni 2015./16.

"Suočeni smo sa situacijom kakvu nismo još nikada imali. Razdoblje rasta koje smo uzimali zdravo za gotovo čini se da je gotovo", dodala je Hopfen.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider