Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
o stadionu zasad ništa

Kustić medijima objasnio što se događalo u HNS-u kada se vratio Šuker: ''Nije bilo uvreda i fizičkih obračuna''

Marijan Kustić održao je press-konferenciju u HNS-u na kojoj je objasnio oko čega je izbio sukob Davora Šukera i Ivana Heraka.

Marijan Kustić (GOL.hr)

Danas se u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza, smještenim u hotelu Hilton, održala sjednica Izvršnog odbora. Marijan Kustić, saborski zastupnik HDZ-a i odnedavno direktor natjecanja i infrastrukture u HNS-u, na press-konferenciji je medije izvjestio o temi sastanka.

Kustić je kratko opisao što se događalo nakon povratka predsjednika HNS-a Davora Šukera s godišnjeg odmora, jer u međuvremenu su se karte u Savezu ponovo miješale, a on je, čini se, izgubio dobar dio ovlasti u kojima je uživao u prošlom mandatu.

Kustić je na početku press-konferencije obavijestio javnost o glavnoj temi o kojoj se raspravljalo na Izvršnom odboru HNS-a.

''Natječaj za obnovu terenu prvoligaša glavna je tema. Najavio sam da ćemo izvijestiti javnost. Dolazim sa sjednice IO-a, protekla je u najboljem redu, proglasili smo međunarodni natječaj za obnovu šest terena na stadionima u Prvoj HNL. Pozivam sve zainteresirane tvrtke da se jave na natječaj. Krećemo s izgradnjom travnjaka u svibnju, a sve bi trebalo biti završeno u srpnju. Osijek ne ulazi u izgradnju terena zbog početka izgradnje kampa, Rijeka je dobila već sredstva za Rujevicu, a Hajduk se nije javio. Taj novac ćemo preusmjeriti u neke druge projekte.''

''Najavljujem finale Kupa u Vinkovcima. Bio sam tamo i razgovarao s čelnicima Cibalije, među ostalim i o obnovi terena.''

Potom se prije pitanja novinara osvrnuo na pisanja o sukobu Ivana Heraka sa Šukerom.

''Čitali smo u medijima o navodnom sukobu Heraka i Šukera. Bio sam na sastanku. Herak je imao svoje prijedloge, bilo je povišenih tonova, nije bilo uvreda i fizičkih obračuna'', rekao je Kustić.

''Prijateljsku utakmicu sa Senegalom igrat ćemo 8. lipnja u Osijeku. To mogu potvrditi.''

Je li bilo razgovora oko nacionalnog stadiona?

''Nismo razgovarali o tome, ali kada budemo, bit ćete obaviješteni.''

Oko čega su se Herak i Šuker sukobili?

''Herak je imao neke svoje prijedloge iz svog djelokruga. Bilo je povišenih tonova, ali ništa posebno.''

Je li bila predložena prijateljska utakmica s Obalom Bjelokosti?

''Bilo je više reprezentacija predloženo, ali potvrđen je Senegal.''

Je li se Šuker usprotivio podjelama ovlasti?

''Nije, on se sa svime usuglasio, tako smo se dogovorili. Idemo u smjeru promjena kako smo i najavili'', zaključio je Kustić.

Podsjetimo, Kustić se povukao iz neslužbene utrke za predsjednika HNS-a, ali je brzo dobio važnu funkciju nakon što su završeni izbori. Dolazi iz kruga ljudi bliskih Damiru Miškoviću, a politička pozadina daju mu dodatnu moć u ''igri prijestolja'' u nogometnom savezu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider