Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barem to

Svjetski prvak lajkao kontroverznu Khabibovu objavu pa se ispričao i napravio nešto što on - nije

Branič PSG-a i francuski reprezentativac branio se nakon što je lajkao objavu Khabiba Nurmagomedova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Khabib Nurmagomedov zgrozio je svijet fotografijom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i porukom koju je odaslao preko svog Instagrama.

"Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika", napisao je između ostalog UFC prvak u lakoj kategoriji.

Povodom za ovakve Khabibove riječi bila je izjava francuskog predsjednika poslije nedavnih terorističkih napada koji su se dogodili u predgrađu Pariza i Nici, u kojima je ukupno ubijeno četvero ljudi.

"Francuska se sada nalazi na meti islamističkih terorista, ali Francuska neće odustati od posvećenosti vrijednostima slobode govora i izražavanja", poručio je tada Macron.

Bio je to odgovor čelnog čovjeka Francuske na spoznaju da se napad u predgrađu Pariza dogodio zbog karikature proroka Muhameda. Naime, učitelj Samuel Faty je na nastavi učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda objavljene u satiričnim listu Charlie Hebdo još prije nekoliko godina.

gol expired Khabib napao francuskog predsjednika i objavio šokantnu fotografiju: "Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja" divider

Islam kao vjera brani javno pokazivanje lika proroka Muhameda, a nakon što su u listu Charlie Hebdo objavili njegove karikature, dogodio se 7. siječnja 2015. godine strašan teroristički napad - islamski teroristi su uletjeli u redakciju tog lista i pobili 12 ljudi.

Macron dao jasnu podršku Charlie Hebdou

Istu tu karikaturu je prije nekoliko tjedana nesretni učitelj Faty pokazivao djeci na nastavi, zbog čega ga je 18-godišnjak čečenskog porijekla ubio na način da mu je odrubio glavu. Nekoliko dana poslije tog šokantnog napada, uslijedio je još jedan, 21-godišnji Tunižanin je u Nici jednoj ženi odrubio glavu i ubio još dvoje ljudi.

Francuski predsjednik Macron se poslije tih šokantnih događanja obratio naciji kazavši između ostalog kako u Francuskoj svatko ima pravo na slobodu izražavanja i kako se to neće mijenjati.

gol expired Nakon gnjusne fotografije francuskog predsjednika Khabib dobio brutalan odgovor divider

Njegova izjava nije se svidjela Khabibu Nurmagomedovu koji ga je objavio šokantnu fotografiju s njegovim likom, na kojoj je preko lica otisnut otisak cipele ili čizme.

Tu Khabibovu objavu lajkao je Presnel Kimpembe, branič PSG-a i osvajač naslova svjetskog prvaka s francuskom reprezentacijom, a taj njegov potez naišao je na oštru osudu u Francuskoj.

Kimpembe osudio terorizam, Khabib nije

Shvatio je i Kimpembe što je napravio pa se na Twitteru ispričao:

"Bavim se sportom, a ne politikom. Ni ja ne govorim ruski. Najoštrije osuđujem terorizam, sve oblike nasilja bez rezerve i sve smrdljive pokušaje manipulacije."

Tako je Kimpembe napravio nešto što Khabib Nurmagomedov nije - osudio je napade koji su proteklih dana potresli Francusku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider