Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preminuo na svoj rođendan

Bizaran kraj kontroverznog predsjednika i tvorca prelijepe nogometne priče

Prvak Francuske od prije pet godina ostao je bez svog predsjednika i čovjeka koji je u klubu od 1974. godine - Louisa Nicollina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjeni nekoliko sportskih događaja koji se odvijaju ovih dana preminuo je kontroverzni predsjednik francuskog kluba Montpelliera Louis Nicollin. Čovjek koji je na čelu kluba od 1974. godine, te s kojim je Montpellier šokirao nogometni svijet osvajanjem francuskog prvenstva 2012. godine, preminuo je na svoj rođendan, 29. lipnja, od srčanog udara.

Nicollin je svoje bogatstvo stekao doslovno skupljanjem smeća, a ulaganja u klub isplatila su mu se 38 godina nakon što je u njega ušao. Montpellieru je donio prvi naslov prvaka Francuske i to u godini kada je PSG bio veliki favorit za trofej. Jedan od junaka tog naslova bio je Olivier Giroud, aktualni napadač Arsenala, koji je u sezoni postigao 21 pogodak.

"Loulou, moj put kao nogometaš i kao čovjek ne bi bio isti bez tvog poziva...".

Osim Girouda, za Montpellier su u prošlosti igrali Eric Cantona, Laurent Blanc i Julio Cesar.

Nicollin je cijelu svoju karijeru bio kontroverzna osoba i nije se toga sramio. Dan nakon što su njegovi nogometaši prvi put u povijesti postali francuski prvaci, 68-godišnji klupski čelnik, poznat po tome da nema dlake na jeziku, pojavio se u javnosti s novom frizurom - irokezicom! I ne samo to. Usput je i obojio kosu u klupske boje - narančastu i plavu.

Često je znao biti politički nekorektan u svojim izjavama i svakakvim je riječima znao "častiti" ljude koji mu nisu bili dragi. Zbog toga se povlačio po sudovima i bio osuđivan od strane javnosti. Nikada nije bio omiljena osoba izvan kruga ljubitelja Montpelliera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider