Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužna vijest

Preminuo Josip Weber, bivši reprezentativac Hrvatske i Belgije

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Weber preminuo je u 53. godini života u Slavonskom Brodu nakon dvogodišnje borbe s rakom prostate.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Josip Weber preminuo je u 53. godini u Slavonskom Brodu nakon duge i teške bolesti. Weber je rođen 16. studenoga 1964. u Slavonskom Brodu, a najveći dio nogometne karijere proveo je na mjestu napadača. 

Upisao je tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju na turneji u Australiji 1992. godine postigavši jedan pogodak. Hrvatska je odigrala tri utakmica protiv Australije upisavši dva poraza (1-3, 0-1) i jedan remi (0-0), a upravo je Weber postigao naš jedini gol u te tri utakmice.

Kasnije više nije dobio poziv za dres Vatrenih, pa je prihvatio poziv Belgije jer je tamo igrao. Za Belgiju je debitirao 1994. godine protiv Zambije i u pobjedi 9-0 zabio je čak pet golova. U dresu belgijske reprezentacije nastupio je na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine.

Karijeru je počeo u Borcu iz Podvinja, a potom je igrao za slavonskobrodski BSK, današnju Marsoniju. Potom je preselio u prešao u splitski Hajduk, s kojim je osvojio jugoslavenski Kup, da bi do 1988. nastupao za vinkovački Dinamo, današnju Cibaliju.

Tada se zaputio u Belgiju te ostavio iznimno dubok trag u dresovima Cercle Bruggea i Anderlechta te je čak tri puta zaredom bio najbolji strijelac prve lige.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider