Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počivao u miru

Iznenada preminuo legendarni Nijemac koji je golom u finalu srušio Maradoninu Argentinu 1990. u Italiji

Andreas Brehme preminuo je sa 63 godine od srčanog udara.

Preminuo je Andreas Brehme (Foto: Afp)

Legendarni njemački nogometaš Andreas Brehme, strijelac pobjedničkog gola u finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine, preminuo je sa 63 godine.

Brehme je osvojio Bundesligu s Kaiserslauternom i Bayernom, a ima i titulu prvaka Serie A s Interom.

Preminuo je tijekom noći u svom domu u Münchenu od srčanog zastoja, mjesec dana poslije svog mentora, velikog Franza Beckenbauera.

Slavni lijevi bek zabio je penal kojim je Elf pobijedio Argentinu u velikom finalu u Rimu u 85. minuti utakmice.

Andreas Brehme na SP-u 1990. Andreas Brehme na SP-u 1990. (Foto: Afp)

U bogatoj igračkoj karijeri skupio je 86 nastupa za reprezentaciju, a njemački mediji prenose kako je preminuo u noći s ponedjeljka na utorak od srčanog zastoja.

Navodno su ga prevezli na intenzivnu njegu klinike u Ziemssenstrasseu, blizu njegova doma u Münchenu, ali nije mu bilo pomoći.

Njemački mediji pišu kako je Brehmea duboko pogodila smrt njegova mentora i bivšeg trenera Francza Beckenbauera prošlog mjeseca. Iza sebe ostavio je partnericu Susanne Schafer i dvojicu sinova koje ima iz prvog braka.

Brehme će otići u povijest kao jedan od prvih modernih bekova, kojeg nije bilo strah ići naprijed, centrirati i pucati po golu. Zato je i imao tako dobar golgeterski učinak za braniča. Bio je majstor slobodnih udaraca i vrlo pouzdan izvođač penala

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider