Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
astronomska šteta

Kataklizmičke najave iz vrha Premierlige: "Engleska bi mogla izgubiti klubove i ligu''

U Engleskom nogometu pripremaju se za velike gubitke i neizvjesnu budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pandemija koronavirusa mogla bi stajati Premierligu "najmanje 1,13 milijarde eura", upozorio je glavni direktor natjecanja Richard Masters.

Masters je u pismu upućenom Julianu Knightu, predsjedniku britanskog parlamentarnog Odbora za digitalizaciju, kulturu, medije i sport, naglasio da će, ako se liga ne završi, Engleska izgubiti "klubove i ligu" jer su izazovi s kojima su suočeni "izvan svake mašte", izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

Masters je rekao da bi trošak mogao biti i znatno veći ako se utjecaj pandemije produži u budućnost.

gol expired Legenda Man Utd-a sastavila svojih idealnih 11, Ronalda nema: Priznao da nisu pričali dok su bili suigrači divider

Knight je nedavno zatražio da se engleskim klubovima uvede porez ako koriste vladine programe pomoći za održavanje radnih mjesta tijekom krize uzrokovane koronavirusom prema kojemu je zaposlenik obavezan isplaćivati samo 20 posto, a država čak 80 posto plaća do 2500 funti.

Međutim, Masters smatra kako je pravo klubova iskoristiti svoje mogućnosti s obzirom na okolnosti.

"Program pomoći koji je uvela vlada namijenjen je cijelom gospodarstvu, uključujući mnoga poduzeća koja bi se mogla smatrati pružanjem zabave ili na neki drugi način. Ne samo da se naša industrija sada suočava s gubicima, već i da budemo realni, moramo svoje planove temeljiti i na tome da se potpuni oporavak nalazi na nekoj udaljenosti," dodao je Masters.

gol expired Bivša tenisačica koja se slikala za Playboy osvanula kao od majke rođena na Instagramu divider

Ranije tijekom dana predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) Greg Clarke upozorio je da bi mnogi engleski gradovi "mogli zauvijek izgubiti klubove koji su im u srcu".

Nedavno su iz njemačke Bundeslige objavili kako bi im otkazivanje nastavka sezone donijelo gubitke od čak 770 milijuna eura.

Od toga iznosa 370 milijuna eura bi bilo izgubljeno od TV prava, 225 milijuna eura od sponzorskih ugovora, dok bi na prodaji ulaznica izgubili oko 140 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider