Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmica za pamćenje

U veličanstvenom londonskom derbiju Chelsea i Arsenal podijelili bodove!

Londonski derbi zadovoljio je svakom, ali baš svakog nogometnog zaljubljenika!

Bellerin zabija Chelseaju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici 22. kola engleske Premierlige Chelsea je gostovao kod Arsenala u londonskom derbiju koji je nakon ludih preokreta završio 2:2.

Arsenal je poveo u 63. minuti utakmice, Chelsea je u 84. stigao do preokreta, a onda su Topnici stigli do boda u drugoj minuti sudačke nadoknade prekrasnim pogotkom Hectora Bellerina. Osim četiri pogotka bila je to utakmica u kojoj su obje momčadi mogle zabiti po četiri gola, ali je nedostajalo preciznosti u završnici. Tu prije svega mislimo na Moratu, koji je promašio tri zicera...

Prvih 45 minuta završilo je rezultatom 0:0, ali je vrlo lako moglo biti i 2:2. Arsenal je pogodio obje vratnice, Morata je promašio jedan na jedan s Čechom, Lacazette je odlično pucao, a Courtois još bolje obranio...

Nastavak je ponudio jednako dobar nogomet, a prvi pogodak pao je u 63. minuti. Loptu u kazneni prostor gurnuo je Holding, jedan od igrača Chelseaja ju je primirio, a Wilshere ju nakon dvije i pol godine posta neobranjivo poslao od vratnice u mrežu.

Mogao je Arsenal minutu kasnije i povećati vodstvo, ali je udarac Lacazettea još jednom odlično obranio Courtois. Svega dvije minute kasnije jedanaesterac za Chelsea. Bellerin je neoprezno startao na Hazarda u svom šesnaestercu, koji sigurno realizira kazneni udarac.

Chelsea slavi pogodak (Foto: AFP) Chelsea slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon toga Morata promašuje dva zicera u 70. i 77. minuti, a onda nakon kratkog zatišja Alonso zabija u 84. za vodstvo. Zappacosta je probio po desnoj strani, poslao prizemnu loptu koju Alonso posprema pored nemoćnog Čecha.

Arsenal je nakon toga pritisnuo, a to mu se isplatilo u drugoj od četiri minute sudačke nadoknade. Bellerin je dočekao jednu odbijenu loptu skoro do ruba šesnaesterca i neobranjivo ju posprema u desni vratarev kut.

Tek što se krenulo s centra Chelsea je dočekao još jedan "mrtvac" nakon pogreške Arsenalove obrane, no Morata ni ovoga puta nije zabio, već je pucao ravno u Čecha. Odbijenu loptu Zappacosta je poslao u gredu.

Podijelom bodova daleko manje zadovoljan može biti Arsenal, koji je sada od zone Lige prvaka udaljen pet bodova. Chelsea je ostao treći s bodom manje od Manchester Uniteda. 

Englesko prvenstvo nastavlja se 13. siječnja, a ovoga vikenda na rasporedu su susreti FA kupa, dok su sredinom idućeg tjedna prvi susreti polufinala Liga kupa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider