Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kane zabio iz sumnjivog penala

Bez pobjednika u derbiju sjevernog Londona: Aubameyang u 90. promašio kazneni udarac i zicer!

U debiju sjevernog Londona Tottenham i Arsenal odigrali su bez pobjednika.

Aubameyang nakon promašaja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj utakmici 29. kola engleske Premierlige Tottenham i Arsenal odigrali su bez pobjednika 1:1.

Arsenal je poveo u 16. minuti preko Aarona Ramseyja, Tottenham je izjednačio u 74. preko Harryja Kanea, koji je zabio iz vrlo sumnjivog jedanaesterca.

Aubameyang tragičar utakmice

U 90. minuti Aubameyang je imao priliku zabiti za pobjedu iz kaznenog udarca, ali je pucao loše i Lloris mu je to obranio. U nastavku akcije Gabonac je imao još jedan zicer sa svega par metara, ali je njegov udarac bio blokiran.

U šestoj minuti sudačke nadoknade Torreira je dobio izravni crveni karton zbog vrlo opasnog starta na Roseu.

Arsenal je poveo nakon munjevite kontre, u kojoj je Lacazzette sa svoje polovice gurnuo u čistu priliku natrčalog Ramseyja, koji je zaobišao Llorisa i zabio pogodak.

Tottenham dobio jedanaesterac iz zaleđa

Tottenham nakon toga preuzima inicijativu, a do izjednačenja izlazi nakon, čini se, nepostojećeg jedanaesterca. Kane je izborio kazneni udarac nakon guranja s leđa, ali je upravo on u trenutku upućivanja lopte bio u zaleđu, doduše malom.

U 90. minuti slična situacija na drugoj strani, Aubameyang dobiva kazneni udarac nakon blažeg dodira Sancheza, ali za razliku od Kanea Gabonac ne zabija. Lloris je obranio, a nekoliko sekundi kasnije Aubameyang promašuje još jedan zicer, točnije loše puca i lopta od Sancheza odlazi u korner.

Nakon 29 odigranih utakmica Tottenham je treći sa 61 bodom, a Arsenal četvrti s četiri boda manje. Manchester United ima priliku preteći Arsenal pobjedom protiv Southamptona, dok je Tottenham sada jako daleko od prilike da se uključi u borbu za naslov.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider