Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Redsi na bod od Uniteda

Liverpool slavio u Londonu i preskočio Leicester koji je kod kuće poražen od Leedsa

Liverpool je ovom pobjedom stigao na treće mjesto ljestvice sa 40 bodova, jednim manje od drugog Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni engleski nogometni prvak Liverpool u susretu je 21. kola kao gost svladao West Ham sa 3:1 (0:0).

Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, Liverpool je poveo u 57. minuti lijepim udarcem Salaha iskosa sa 10-ak metara, a Egipćanin je 11 minuta potom povisio na 2:0 okrunivši fantastičan protunapad nakon West Hamova kornera. Wijnaldum je u 84. minuti postigao i treći pogodak nakon lijepog prodora i asistencije Firmina, da bi poraz domaćih ublažio Dawson u 87. minuti.

Liverpool je ovom pobjedom stigao na treće mjesto ljestvice sa 40 bodova, jednim manje od drugog Manchester Uniteda, a četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Manchester Cityja.

Ovim porazom West Ham je prekinuo niz od četiri prvenstvene pobjede te je ostao peti sa 35 bodova.

gol expired Prva Tuchelova pobjeda: Chelsea lakoćom sredio Burnley i popeo se na ljestvici divider

Ranije u nedjelju su igrači Leicestera propustili priliku izbiti na drugo mjesto ljestvice, oni su izgubili na svom terenu od Leedsa sa 1:3 (1:1). Susret je dobro počeo za domaćine koji su poveli u 13. minuti golom Barnesa nakon odlične kombinacije s Maddisonom, no samo dvije minute potom Leeds je poravnao. Bamford je okomitom loptom proigrao Dallasa koji je svladao Schmeichela. Asistent kod prvog gola Bamford bio je strijelac vodećeg gola za goste u 70. minuti, a odličnu je predstavu zaključio u 84. minuti svojom drugom asistencijom, ovoga puta Harrisonu za konačnih 1:3.

Leicester je tako četvrti sa 39 bodova, dok je Leeds ostao 12. sa 29 bodova, no sada se bodovno izjednačio sa 11. Southamptonom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider