Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City uzeo tri boda

Chelsea ostao bez pobjede u sudačkoj nadoknadi, šokirali ih pogotkom za povijest

City je pobjegao na osam bodova prednosti pred Chelseajem u Premierligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na gostovanju pobijedio Brentford sa 1:0, dok je Chelsea kiksao odigravši kod kuće 1:1 protiv Brightona.

City sada ima velikih osam bodova više od Bluesa.

Pitanje pobjednika u susretu igranom na Venue Brentford Community stadionu razrješio je pogodak Phila Fodena u 16. minuti.

Prije toga domaćin je imao dvije sjajne prilike, no Ederson je uspio sačuvati mrežu. U 15. minuti Yoane Wissa je čak uspio svladati brazilskog vratara, no Joao Cancelo je uspio zaustaviti loptu na gol liniji umjesto golmana.

Odgovor Cityja je stigao u 16. minuti. Gosti su iz prve prilike na utakmici stigli do prednosti, a gol je postogao Foden. Kevin de Bruyne je ubacio, a Foden pogodio za 1:0. Činilo se kako je veznjak "Građana" u zaleđu, no sudac David Coote je nakon konzultacija s VAR sobom pokazao na centar.

gol expired Filmska završnica Kutije šibica, srušili favorita i osvojili turnir u čast preminulog prijatelja divider

Foden je mrežu domaćina zatresao i u 51. minuti, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Cityju je poništen i gol Aymerica Laportea u 87. minuti, ponovo nakon intervencije VAR-a.

U drugom susretu večeri Chelsea je razočarao svoje navijače odigravši skromnih 1:1 protiv Brightona.

"Bluesi" su prvu priliku na utakmici imali u 17. minuti kada je Cesar Azpilicueta sjajno primio lijepi pas i odmah pucao po golu. Na njegovu nesreću, pogodio je desnu stativu.

Filip Krovinović Krovinović za Dnevnik Nove TV o ljubavi prema Hajduku: "Rođen sam u Zagrebu, ali..." divider

U 28. minuti domaćin je poveo. Mason Mount je ubacio iz kornera, a Romelu Lukaku najviše skočio unutar šestnaesterca pogodivši za 1:0.

U nastavku susreta "Bluesi" su imali priliku razriješiti sve dvojbe oko pitanja pobjednika, no nisu uspjeli zabiti drugi gol. Kazna je stigla u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Danny Welbeck pogodio za 1:1.

gol expired Ronaldinho otkrio koji je klub najbolji na svijetu, sve je iznenadio odgovorom divider

Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za Chelsea. U četvrtak se još sastaju Manchester United - Burnley.

City vodi na ljestvici sa 50 bodova, Chelsea na drugom mjestu ima 42 boda, dok je Liverpool treći sa 41 bodom i susretom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider