Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u posljednjem kolu

Prvi put ove sezone ispali iz Top 4: Leicesteru treba čudo za plasman u Ligu prvaka

Kolo prije kraja prvenstva Leicester je bio nadomak Lige prvaka, a sada bi mogli ostati bez svega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola ostali su igri za plasman u Ligu prvaka nakon što su u susretu 37. kola na gostovanju pobijedili Burnley sa 3:0.

Golove za četvrtu uzastopnu pobjedu Redse zabili su Roberto Firmino (43), Nathaniel Philips (52) i Alex Oxlade-Chamberlain (89).

Uoči posljedneg kola Liverpool se nalazi na četvrtom mjestu sa 63 boda koliko ima i Leicester City na petoj poziciji, dok Chelsea na trećem mjestu ima bod više.

gol expired Niko Kovač nije uspio svladati bogati PSG: Sjajni Mbappe predvodio Parižane do osvajanja Kupa divider

Iz ovog trokuta treba tražiti dva kluba koja će se priključiti prvaku Manchester Cityju i doprvaku Unitedu iduće sezone u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

U posljednjem kolu Liverpool će kod kuće ugostiti Crystal Palace, Chelsea gostuje kod Aston Ville, dok će Leicester City na svom travnjaku igrati protiv Tottenhama.

Najbolje šanse za plasman u Ligu prvaka ima Liverpool koji ima bolji međusobni omjer i bolju gol razliku od Leicester Cityja koji je kolo prije prvenstva ispao iz Top 4 i to po prvi put od početka ove sezone. 

Za plasman u Ligu prvaka treba im čudo u posljednjem kolu, a to je poraz Liverpoola na domaćem terenu te pobjeda ili remi protiv Tottenhama.

Arsenal ne odustaje od Europe

Arsenal je na gostovanju pobijedio Crystal Palace sa 3:1 postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi.

Topnici su poveli u 35. minuti preko Pepea, izjednačio je Benteke u 62. minuti, a slavlje gostima donijeli su Martinelli (90+1) Pepe (90+5).

Everton je pobijedio Wolverhampton sa 1:0 upisavši prvu domaću pobjedu u zadnjih šest kola. Pogodak odluke zabio je Richarlison u 48. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 83 boda, United ima 71, Chelsea 67, a Liverpool i Leicester City po 66 bodova.

Iz lige su i prije zadnjeg kola ispali Fulham, WBA i Sheffield United.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider