Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najgori start u 46 godina

Everton produžio Arsenalovu agoniju: Topnici sedam uzastopnih utamica bez pobjede

Everton je produljio Arsenalov niz bez pobjeda nanijevši mu poraz u sklopu 14. kola engleske Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Evertona na svom su Goodison Parku svladali londonski Arsenal s 2:1 i privremeno se probili na drugo mjesto engleske Premier lige.

Momčad Carla Ancelottija povela je u 22. minuti, kad je Holding nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Arsenal je izjednačio u 35. minuti kad je Pepe realizirao kazneni udarac. Međutim, u zadnjoj minuti prvog poluvremena Mina je postigao pogodak za 2:1 domaće momčadi, a rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen.

Tako je Everton sa 26 bodova privremeno zasjeo na drugo mjesto, između vodećeg Liverpoola (31) i trećeplasiranog Tottenhama (25). Arsenal osmu utakmicu zaredom nije uspio pobijediti pa je momčad Mikela Artete ostala na 15. mjestu sa 14 bodova.

Manchester City je prekinuo post i nakon dvije utakmice u kojima je ostao bez pobjede, stigao je do šestog trijumfa u ovosezonskom natjecanju Premier lige svladavši na gostovanju Southampton s 1:0. Za tri boda dovoljan je bio pogodak Raheema Sterlinga u 16. minuti.

Značajno efikasnija bila je prva utakmica 14. kola u kojoj su nogometaši Liverpoola slavili s čak 7:0 na gostovanju kod Crystal Palacea.

Dvostruki strijelci za aktualne engleske prvake bili su Firmino (44, 68) i Salah (81, 84), a po jednom su loptu u mrežu poslali Minamino (3), Mane (35) i Henderson (52).

Engleska Premierliga - 14. kolo

Everton - Arsenal 2-1 (Holding 22-ag, Mina 45 / Pepe 35-11m)
Southampton - Man. City 0-1 (Sterling 16)
C. Palace - Liverpool 0-7 (Minamino 3, Mane 35, Firmino 44, 68, Henderson 52, Salah 81, 84)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider