Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
wenger promijenio taktiku

Arsenal golovima Sancheza i Özila upisao važnu pobjedu

Menadžer Arsenala Arsene Wenger promijenio je taktiku uoči važnog gostovanja kod Middlesbrougha koja mu je u konačnici donijela tri vrijedna boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 33. kola engleske Premierlige nogometaši Arsenala upisali su važnu pobjedu na gostovanju kod davljenika Middlesbrougha. Momčad Arsenea Wengera slavila je s 2:1 pogocima Alexisa Sancheza i Mesuta Özila.

Wenger je iznenadio početnom postavom, odnosno taktikom za gostovanje kod pretposljednje momčadi lige. Ostavio je Hectora Bellerina na klupi, te po prvi puta ove sezone i nakon tko zna koliko vremena stavio tri čovjeka u zadnju liniju. Francuz je izveo sastav u formaciji 3-4-3, a mnogi su odmah zlobno komentirali da kopira Antonija Contea i njegov Chelsea, vodeći sastav s prvenstvene ljestvice.

"Promijenio sam taktiku jer želim osnažiti obranu. Moramo se bolje braniti kao momčad. Samo zato", rekao je Wenger uoči utakmice.

Možda će i ubuduće primjenjivati ovu taktiku nakon što mu je ista donijela tri boda. Nije to bila uvjerljiva predstava Arsenala, ali sjajan pogodak Alexisa Sancheza iz slobodnjaka i lijepa asistencija Ramseyja za strijelca Özila donijeli su toliko važnu pobjedu Arsenalu u utrci za mjestom u Ligi prvaka.

Middlesbrough je imao više udaraca, ponovno su Topnici visili, ali u konačnici je to bila zaslužena pobjeda Arsenala. Igrač utakmice ponovno je bio Wengerov spasitelj - Sanchez.

Arsenal je pobjedom preskočio Everton i sada je šesti sastav Premierlige. Middlesbrough je tek 19., sa šest bodova manje od zone spasa.

 

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider