Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaista čudno

Nevjerojatan VAR u Engleskoj: Liverpoolovi navijači ludi nakon sudačkih previda

Tottenham je svladao Liverpool 2:1 u derbiju Premier lige, ali nakon utakmice najviše se priča o suđenju.

Nepostojeće zaleđe na utakmici Liverpoola i Tottenhama (Foto: Arena Sport/Screenshot)

Nogometaši Tottenhama u dramatičnoj su utakmici sedmog kola engleske Premier lige pobijedili na domaćem terenu Liverpool 2:1, golom u 96. minuti i uz dvojicu igrača više.

U otvorenoj utakmici puno toga se događalo u prvom poluvremenu, s tim da je već u 26. minuti Liverpool ostao s igračem manje nakon isključenja Jonesa. Sudac Hooper je prvo pokazao žuti karton Jonesu, ali nakon konzultacije s VAR sobom odlučio se primiti za stražnji džep i pokazati crveni karton.

Takav odnos snaga Tottenham je iskoristio točno deset minuta kasnije kada je lijepu akciju pogotkom okončao Heung Min Son za 1:0 Tottenhama. Inače, nekoliko minuta ranije Liverpool je zabio pogodak, strijelac je bio Diaz, ali ga je VAR poništio zbog zaleđa.

Zaleđe Liverpoolovog igrača Zaleđe Liverpoolovog igrača (Foto: Arena Sport/Screenshot)

Liverpoolovi navijači ostali su u nevjerici, u uživo prijenosu nije pokazana linija zaleđa, a vrlo brzo su se društvenim mrežama pojavile fotografije koje ukazuju da se radi o očitom sudačkom previdu.

Ni igrač manje ni primljeni pogodak nisu omeli Liverpool koji je u nadoknadi izjednačio, a spretno je za 1:1 zabio Gakpo.

U 69. minuti Liverpool je ostao bez još jednog igrača, jedan za drugim žuti karton je dobio Diogo Jota i unatoč samo devetorici na travnjaku Liverpool je sve do 96. minute čuvao bod i 1:1, ali je tada pokleknuo. Slomio ga je njegov igrač, Matip je pogodio vlastitu mrežu za 2:1 Tottenhama.

Nakon utakmice Jurgen Klopp je žestoko opleo po sucima.

''U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju momčad, ali nikad nisam ni vidio utakmicu s ovoliko nepoštenih okolnosti te nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudačke odluke, je rezultat. Svi naši igrači su planine od ljudi! Čudovišta su kako su se borili. Matip? Odigrao je nevjerojatno dobru utakmicu u obrani. Autogol je nesretan. Ovo je težak udarac. Proslavili bismo bod kao ne znam što. Sada nemamo taj bod'', rekao je ljutiti Klopp nakon susreta.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider