Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potop Liverpoola

Važan preokret Southamptona: Nakon 26 godina slavili na neugodnom gostovanju, Oršić ostao na klupi!

Uzbudljivo je bilo u poslijepodnevnim utakmicama 20. kola engleske Premier lige ove subote.

James Ward-Prowse (Foto: Afp)

U 20. kolu engleske Premier lige po prvi put nakon 1997. godine Southampton je upisao pobjedu u gostima kod Evertona.

U velikoj, supervažnoj pobjedi Svetaca, partipicirao je jedan hrvatski nogometaš: Duje Ćaleta-Car, koji je odradio svih 90 minuta, dok je Mislav Oršić ostao na klupi i još će malo pričekati na debitantski nastup u najjačoj ligi svijeta.

Domaćin je poveo golom Onane u 39. minuti, ali tada je na scenu stupio James Ward-Prowse. Prvo je odmah na startu drugog dijela izjednačio, dok je u 78. minuti majstorski izveo slobodan udarac za 2:1 Southamptona.

Brighton deklasirao Liverpool

Razigrani nogometaši Brightona pobijedili su, pred svojim navijačima, Liverpool s 3:0.

Zasluženo je Brighton slavio u ogledu susjeda na ljestvici. Nakon što su u prvom dijelu domaći igrači promašivali šanse, bolju i odlučniju igru materijalizirali su u nastavku utakmice. Nakon samo 50-ak sekundi igre u drugom dijelu Benjamin March je postigao pogodak za 1:0, a isti igrač, inače prvo ime susreta, u 53. minuti je sjajno zabio za 2:0 Brightona.

Premda je u završnici Liverpool zaigrao bolje do kraja je primio još jedan pogodak. U 81. minuti je Wellbeck postavio konačnih 3:0.

Nastavljena je time iznimno loša gostujuća statistika Liverpoola ove sezone u Premier ligi. Ovo je bio već peti poraz na devetom gostovanju, a Brighton je na ljestvici preskočio Liverpool koji je sada osmi.

West Ham sve lošiji, bitni bodovi za Nottingham

Važne bodove u bijegu iz donjeg doma ljestvice osvojio je Wolverhampton koji je na svom terenu svladao West Ham 1:0. Jedini pogodak dao je Portugalac Daniel Podence u 48. minuti.

Domaće bodove uzeo je i Nottingham Forest koji je uz dva gola Johnsona svladao Leicester 2:0.

U nedjelju su na rasporedu utakmice Chelsea - Crystal Palace, Newcastle - Fulham i u londonskom derbiju Tottenham - Arsenal.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider