Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio i Eriksen

Talentirani nogometaš donio nova tri boda Unitedu, Emery preporodio Aston Villu

Manchester United je upisao nova tri boda u Premier ligi protiv Fulhama.

Manchester United (Foto: Afp)

U susretu 16. kola engleske Premier lige Manchester United je na gostovanju pobijedio Fulham sa 2:1, a identičnim rezultatom je Aston Villa kao gost porazila Brighton & Hove Albion.

Peta je to pobjeda Crvenih vragova u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima, a gol odluke zabio je 18-godišnji Alejandro Garnacho u drugoj minuti nadoknade.

United je poveo u 14. minuti golom Christiana Eriksena, izjednačio je Daniel James nakon sat vremena igre, a kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, mladi Argentinac je zabio za pobjedu.

Emery preporodio Aston Villu

Aston Vila je nastavila svoj preporod pod vodstvom španjolskog stručnjaka Unaija Emeryja upisavši i drugu ligašku pobjedu u nizu. Nakon što je pobijedila Manchester United sa 3:1, Villa je u nedjelju na gostovanju porazila Brighton & Hove Albiona sa 2:1.

Domaćin je poveo već u 49. sekundi utakmice kada je argentinski veznjak Alexis Mac Allister presjekao dodavanje vratara Emiliana Martineza prema Douglasu Luizu izvan kaznenog prostora i zakucao loptu u mrežu. Bio je to Brightonov najbrži gol ikada u Premier ligi.

gol expired FOTO Armada brutalnom porukom ispratila nogometaše Rijeke: "P**ke odlazite" divider

Međutim, gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat, a oba gola zabio je Danny Ings. U 20. minuti je s bijele točke zabio za 1-1, a pobjedu gostima donio je golom u 54. minuti.

Na ljestvici vodi Arsenal sa 37 bodova, Manchester City ima 32, Newcastle United 30, a Tottenham 29 bodova. United je peti sa 26 bodova. Na začelju je Wolverhampton sa 10 bodova.

Tablica Premier liga

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider