Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promašili penal za pobjedu

Manchester City bio na koljenima pa se izvukao: U zadnjem kolu sami odlučuju o tituli

Utakmica West Ham - Manchester City bila je središnja u nedjeljnom programu 37. kola engleske Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja u ludoj utakmici 37. kola Premier lige osvojili su bod na gostovanju kod West Hama, odigravši 2:2.

Momčad Pepa Guardiole na poluvremenu je gubila 2:0 da bi u drugom poluvremenu uspjeli izjednačiti. Imali su čak i jedanaesterac u završnici susreta, ali udarac Riyada Mahreza obranio je domaći vratar Lukasz Fabianski.

Iako nisu došli do sva tri boda, Građani su se ovim remijem približili osvajanju naslova prvaka. Ukoliko u posljednjem kolu na svom Etihadu pobijede Aston Villu, obranit će titulu čak i ako Liverpool uzme maksimalnih šest bodova iz svoja dva preostala dvoboja (gostovanje kod Southamptona, domaći sraz s Wolverhamptonom).

West Ham je odigrao fantastično prvo poluvrijeme, a junak je bio dvostruki strijelac Jarrod Bowen. Domaćin je poveo u 24. minuti. Pablo Fornals je fantastičnom loptom sa sredine terena uposlio Bowena koji je pobjegao gostujućoj obrani, zaobišao Edersona i zabio 1:0.

Mahrez pucao, Fabianski obranio penal

U posljednjim trencima prvog dijela vidjeli smo sličnu akciju. Ovoga puta asistent je bio Michail Antonio, a strijelac ponovo Bowen. City je smanjio u 49. minuti. Jack Grealish je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila Dawsona i prevarila Fabianskog. U 69. minuti već je bilo 2:2. Mahtez je ubacio iz slobodnog udarca, a Vladimir Coufal skrenuo loptu glavom u svoju mrežu.

City je jurno i po treći gol i u 86. minuti gosti su dobili priliku možda i osigurati naslov prvaka. Dawson je oborio Jesusa, sudac Anthony Taylor je provjerio video snimak i pokazao na bijelu točku. Mahrez je pucao, no Fabianski je fantastično obranio.

Od 77. minute za West Ham je zaigrao njihov kapetan Mark Noble kojem je to bio 549. nastup u dresu Čekićara i posljednji domaći jer se na kraju ove sezone oprašta od nogometa. Nikola Vlašić nije nastupio za domaći sastav.

Spasonosni bod za Leeds?

Leeds je osvojio važan bod u borbi za prvoligaški spas odigravši na svom terenu 1:1 protiv Brightona.

Danny Welbeck je u 21. minuti doveo goste u vodstvo, a izjednačio je Pascal Struijk u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Leicester je na gostovanju deklasirao Watford sa 5:1, dok su Wolverhampton Wanderers i Norwich odigrali 1:1, baš kao i Aston Villa i Crystal Palace.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider