Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"malo" su i zabili

Ubojiti trojac Liverpoola razbio obranu West Hama, Newcastle prokockao veliko vodstvo

Nogometaši Liverpoola nastavili sa sjajnim igrama i u utakmici 28. kola engleske Premierlige.

Salah i Oxlade slave pogodak Liverpoola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U 28. kolu engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na svom Anfieldu s uvjerljivih 4-1 svladao West Ham, dok je Newcastle na gostovanju kod Bournemoutha vodio 2-0 do 80. minute, da bi domaći na kraju uspjeli spasiti jedan bod.

Liverpool su do uvjerljive pobjede i privremenog uspona na drugo mjesto prvenstvene ljestvice vodili Can (29), Salah (51), Firmino (57) i Mane (77), dok je jedini pogodak za goste postigao Antonio (59). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren ostao je na klupi za pričuve.

S dva pogotka Gaylea (17, 45+1) nogometaši Newcastle stvorili su lijepu prednost na gostovanju u Bournemouthu, koju su uspjeli držati do 80. minute. No, u završnih deset minuta gosti su ostali bez pobjede, a bod Bournemouthu donijeli su Smith (80) i Gosling (89).

U posljednjoj subotnjoj utakmici 28. kola Watford je pred svojim navijačima svladao Everton sa 1-0 (0-0). Pogodak za devetu ovosezonsku pobjedu Watforda postigao je Deeney u 80. minuti. Watford je skočio na 10. mjesto ljestvice sa 33 boda i ima samo bod manje od Evertona koji je na devetom mjestu.

Nakon nepotpunog 28. kola na ljestvici vodi Manchester City sa 72 boda, utakmicom manje i 15 bodova više od drugoplasiranog Liverpoola (57). Manchester United ima 56 bodova iz 27 mečeva, a Chelsea je na 53 boda.

Upravo će Chelsea u nedjelju (15.05) gostovati kod Manchester Uniteda i svog bivšeg trenera Josea Mourinha. Posljednji dvoboj 28. kola bit će odigran tek u četvrtak, 1. ožujka, kada će Arsenal ugostiti vodeći Manchester City.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider