Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE JE JASNO

Premier liga iznijela stav o Superligi i oduševila navijače

Svoj vrlo jasan stav o eventulanom uvođenju Superlige ponovno je iznijelo vodstvo Premier lige.

Navijači na Emirates stadionu (Foto: Profimedia)

Engleska Premier liga svakako je najgledanije, najpopularnije te mnogi će se složiti i najkvalitetnije nogometno ligaško natjecanja na svijetu.

Mnogi će se upravo zbog toga složiti i s mišljenjem da je engleskim klubovima natjecanje poput Superlige najmanje potrebno te da će njih biti najteže nagovoriti na to.

Premier liga i dalje je žestoko protiv

Uostalom, i sama liga se protivi tome, što su danas još jednom naglasili službenom izjavom koju su objavili na svojim web stranicama te poslali medijima. Prenijet ćemo njene najvažnije dijelove.

"Ova današnja odluka je bitna i svakako će utjecati na naš sport. Ali, ta odluka ne osigurava osnivanje tzv. Europske Super lige i Premier liga će nastaviti odbijati bilo kakav sličan koncept. Navijači su ključan dio svega, a oni sami su već više puta potvrdili svoj stav prema natjecanju koje odvaja europski i nacionalni nogomet.

Premier liga nastavlja podržavati principe otvorenog natjecanje. To je natjecanje u kojem se kompetitivnost stvari ispadanjem i ulaženjem u rangove te osiguravanjem europskih nastupa putem nacionalnih rezultata. Naravno, tu su i dugogodišnji rivaliteti koji postoje samo domaćim natjecanjima. 

Premier liga će nastaviti sudjelovati u svim konstruktivnim dijalozima, posebno onima gdje se govori o tome kako što bolje zaštititi nogomet", napisali su.

Imaju navijače na svojoj strani

Njihov stav glasno su pozdravili navijači, koji su njihova najveća snaga i koji bi ih vjerojatno podržali i da u slučaju osnivanja Superlige povuku drastičan potez, da klubovima daju na izbor hoće li igrati njihovo natjecanje ili novo europsko. 

Ne sumnjamo kako će navijači stati na njihovu stranu, njihove lokalne duele im jednostavno ništa ne može zamijeniti i to je najveća vrijednost Premier lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider