Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bizarno kolo Premiershipa

Chelsea zadovoljno trlja ruke: Liverpool prosuo dva gola prednosti, Palace šokirao City na Etihadu!

Iako je igrao bez ozlijeđenih Kovačića, Lukakua i Wernera, europski je prvak uspio u drugom poluvremenu slomiti otpor davljenika

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja 3-0 (0-0) gostujućom su pobjedom protiv Newcastle Uniteda u 10. kolu engleskog prvenstva povećali svoju prednost na vrhu ljestvice.

Iako je igrao bez ozlijeđenih Kovačića, Lukakua i Wernera, europski je prvak uspio u drugom poluvremenu slomiti otpor davljenika, a junak utakmice postao je desni branič Reece James koji je postigao prva dva gola u 65., odnosno 77. minuti. James je u oba navrata bio precizan udarcima sa 15-ak metara iskosa. Konačni rezultat s bijele je točke postavio Jorginho (81-11m).

Premierligaške golove pogledajte OVDJE.

Kiksevi pratnje

Chelsea se okoristio i neočekivanim kiksovima prvih pratitelja, Liverpool je na svom Anfieldu odigrao 2-2 (2-1) s Brighton and Hove Albionom iako je vodio sa 2-0, dok je Manchester City na svom terenu izgubio sa 0-2 (0-1) od Crystal Palacea.

Liverpool je stigao do prednosti protiv Brightona golovima Hendersona (4) i Manea (24) nakon lijepih akcija, no Mwapu (41) je pred kraj prvog poluvremena iznenadio Allisona lobavši ga, da bi sredinom nastavka Trossard (65) pogodio za konačnih 2-2.

Palace šokirao City

Crystal Palace je poveo u Manchesteru u otvaranju utakmice preko Zahe (6), a čitavo drugo poluvrijeme je imao i igrača više jer je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela isključen Laporte. Pobjedu "orlova" potvrdio je Gallagher (88) u završnici dvoboja.

Nakon ovakvih subotnjih ishoda Chelsea je vodećći sa 25 bodova, drugi Liverpool ima 22, a treći City 20. Brighton je šesti sa 16 bodova, Crystal Palace je 13. sa 12 bodova, dok je Newcastle 19. s četiri boda.

REZULTATI 10. KOLA,

Subota:

Leicesester City - Arsenal 0-2 (Gabriel 5, Smith Rowe 18)

Burnley - Brentford 3-1 (Wood 4, Lowton 32, Cornet 36 / Ghoddos 79)

Liverpool - Brighton and Hove Albion 2-2 (Henderson 4, Mane 24 / Mwepu 41, Trossard 65)

Manchester City - Crystal Palace 0-2 (Zaha 6, Gallagher 88)

Newcastle United - Chelsea 0-3 (James 65, 77, Jorginho 81-11m)

Watford - Southampton 0-1 (Adams 20)

Kasnije igraju:

Tottenham Hotspur - Manchester United

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider