Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog financijskih problema

Premierliga povukla potez koji bi mogle slijediti i ostale lige, igrači pokrenuli jedinstvenu akciju

Zbog financijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa engleska Premierliga klubovima će unaprijed isplatiti dio novca koji se inače isplaćuje na kraju sezone na temelju konačnog poretka u prvenstvu i broju utakmica koje su bile prenošene uživo na TV kanalima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klubovi koji su u donjem dijelu tablice dobit će nekoliko milijuna funti, dok će momčadi s vrha prvenstvene ljestvice dobiti više od 20 milijuna funti, objavio je dnevnik Times.

Nogometna natjecanja u Engleskoj trenutačno su suspendirana i pitanje je kad će se nastaviti sezona. Devet kola prije kraja prvenstva vodeći Liverpool ima 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City i nedostaje mu još samo šest bodova da bi i teoretski osigurao naslov, prvi nakon 30 godina.

Pandemija koronavirusa mogla bi stajati Premierligu milijardu i 130 milijuna eura, objavili su britanski mediji, a predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) Greg Clarke upozorio je da bi mnogi engleski gradovi mogli zauvijek izgubiti klubove jer su suočeni s teškom financijskom situacijom.

gol expired Predsjednik Sampdorije ne želi da se u Italiji igra nogomet bez navijača divider

S druge strane, nogometaši Premierlige pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi prikupili novčana sredstva za pomoć britanskom Nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Inicijativu je pokrenuo kapetan Liverpoola Jordan Henderson, a dogovoreno je kako će donacije biti anonimne.

"Ovo je teško vrijeme za naš zdravstveni sustav i naša je skupina spremna pomoći koliko može. Igrači iz svih klubova Premierlige radili su na ovoj inicijativi koju smo nazvali "Igrači zajedno" (#PlayersTogether), a cilj nam novac donirati brzo i onima kojima najviše treba", stoji u priopćenju.

Proteklih dana održani su brojni konferencijski pozivi između nogometaša iz cijele Premierlige, a potom je na WhatsAppu sastavljena grupa kapetana koja je definirala sve detalje akcije.

"Naše su molitve i misli uz sve pogođene ovom krizom. Ako se zajedno držimo, uspjet ćemo", stoji na kraju poruke.

gol expired Modrić odigrao ulogu u pregovorima u Realu: Zvijezda Madriđana promijenila ploču nakon izjave koja je podigla prašinu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider