Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neviđeni skandal, grozno

Prekinuo nogometnu karijeru - na poluvremenu: Suparnik mu se rugao zbog neuspjelog pokušaja samoubojstva!?

Nevjerojatna vijest stiže iz Škotske, iz tamošnje League Two.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mentalno zdravlje nogometaša i sportaša općenito nešto je o čemu se malo priča, a zapravo je veliki problem, bez obzira radi li se o nekakvoj zvjezdanoj pozornici poput najjačih svjetskih prvenstava ili o niželigaškom nadmetanju gdje također postoji pritisak s kojim se pojedinci teško nose.

Nije rijetkost niti da nogometaši imaju privatnih problema zbog čega upadnu u depresiju s kojom se onda bore. Jasno, pritom im treba na svaki mogući način pomoći, a ne ih dodatno "potopiti".

Gnjusni čin i primjer kako ne treba postupati s ljudima koji imaju problema s mentalnim zdravljem dogodio se ovaj tjedan u Škotskoj.

Tamo su se u League Two, što je kod njih četvrti rang natjecanja, sastali klubovi Stenhousemuir i Albion Rovers, a utakmicu je obilježio skandal neviđenih razmjera.

Igrač gostujuće momčadi David Cox na poluvremenu je napustio stadion nakon što ga je, kako tvrdi, zlostavljao kapetan domaće momčadi Jonathan Tiffoney.

Cox je, iako je sjedio na klupi, dobio žuti karton u 29. minuti utakmice, a tom prilikom mu je Tiffoney izrekao odvratne riječi, znajući da je Cox nedavno pokušao izvršiti samoubojstvo.

"Nisam igrao večeras, bio sam na klupi, a oni su imali problema s mojim mentalnim zdravljem. Rekao mi je da sam to trebao učiniti prvi put. Evo sad drugo poluvrijeme počinje, a ja sam napustio stadion. Tako sam sebi obećao da ću postupiti kad se idući put dogodi nešto takvo. Završio sam s nogometom, potpuno. Možda neki me misle da je to velika stvar, ali dosta mi je. Isto ono o čemu stalno govorimo, o rasizmu i osobnim problemima, o tome pričamo, ali ako to ne čuju službenici, ništa se neće dogoditi. Ako nastavim igrati nogomet, nekoga ću udariti. Da mi je ovo rekao u nekom parku, namjerno bih mu slomio obje noge", poručio je Cox u emotivnom obraćanju.

Igrao je za svoj gušt među četvrtoligašima, a sad je završio i s tim. Nadamo se da će Cox uspjeti pronaći unutarnji mir te da će Tiffoney dobiti zasluženu kaznu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider