Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
analiza vlade bobana

Rijeka je razbila Dinamo, ali naslov je i dalje blizu: Pogledajte što očekuje vodeće klubove do kraja sezone!

Iza nas su dvije trećine nogometnog prvenstva. Iako je izgubio u Rijeci, Dinamo je još uvijek debeli favorit za titulu prvaka. Što ve čeka vodeću četvorku do kraja prvenstva pogledajte u analizi reportera Nove TV Vlade Bobana.

Vlado Boban

Dinamo je unatoč visokom porazu od Rijeke zadržao uvjerljivo vodstvo ispred konkurenata na tablici. Ispred Hajduka ima 9 bodova prednosti, a ispred Rijeke čak 12. Osijek na prvi pogleda pomalo kaska, no odgođene su mu posljednje dvije utakmice zbog zaleđenih terena s Lokomotivom i Interom.

Sredinu tablice drže Slaven Belupo, Inter Zaprešić, koji ima također dvije utakmice manje i Lokomotiva. Na 8. mjestu s 21 bodom je Istra, koja solidno igra u nastavku sezone, Cibalija ima 19 a Rudeš je posljednji sa 16 bodova.

Idemo baciti pogled na raspored koji čeka četiri najbolja hrvatska kluba. Odnosno kada se oni međusobno susreću. U 26. kolu Osijek dočekuje Hajduk, a Splićane već iduće kolo čeka novi derbi, ali na Poljudu protiv Rijeke.

U 30. kolu Dinamo igra na Maksimiru protiv Osijeka, a na Poljudu nas 21. travnja u 19 sati čeka najveći hrvatski derbi Hajduk - Dinamo. Isto kolo je dvostruki derbi program, jer Rijeka igra s Osijekom.

U 32. kolu igraju Dinamo i Rijeka na Maksimiru, a zanimiljivo bi moglo biti u posljednja dva kola pogotovo za Splićane. Hajduk prvo igra kod kuće protiv Osijeka, a onda sezonu zatvara derbijem na Rujevici s Rijekom.

El Arabi Hilal Soudani i ove sezone drži konce Dinamove igre. Jedan od najboljih stranaca u povijesti HNL-a vodi na ljestvici strijelaca s 12 golova, no ne bježi previše konkurentima. Heber igra jako dobru sezonu u Rijeci i zabio je samo gol manje od Alžirca.

Devet golova na kontu imaju Gavranović, Ohandza, koji je otišao u Kinu, vrlo dobri Budimir iz Rudeša i Ante Erceg, koji je nakon odlične polusezone preselio na bliski istok. Po osam golova zabili su Hajdukov Said i Makedonac Mirko Ivanovski iz Slaven Belupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider