Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo jedna neizvjesna liga

Sezona kakva se rijetko viđa: Tek smo na pola puta, a trofeji se već slave

Nakon pola sezone situacija nije nimalo neizvjesna u četiri od pet najjačih europskih liga.

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U većini europskih liga točno je polovica sezone. A što smo do sada vidjeli? Pa teško se sjetiti ovakve polusezone, u kojoj je gotovo pa riješeno toliko naslova prvaka u najjačim ligama!

Iako je Engleska po mnogima najkompetitivnija, baš ovdje je čudesni Manchester City ostvario najveću prednost: čak 13 bodova ispred Manchester Uniteda i ostalih. Vrlo uvjerljiv je i Bayern, s 11 bodova prednosti, pa PSG u Francuskoj i Barcelona u Španjolskoj s devet bodova razlike. Jedina neizvjesna borba za titulu vodi se u Italiji, gdje vodi Napoli ispred "vječnog prvaka" Juventusa sa samo jednim bodom prednosti.

Iako se i tako velike razlike mogu dostići, pogledajmo što kažu kladionice. Po njima su tri naslova već gotovo sto posto osigurana: PSG s 99 posto, te Bayern i Manchester City s 98 posto praktički su već prvaci Francuske, Njemačke i Engleske. Barcelona je prema kladionicama tek nešto manje sigurna: 82 posto. A u neizvjesnoj Italiji kao prvog favorita kladionice ipak vide Juventus, a ne vodeći Napoli. Ali i Juve ima samo 45 posto izgleda, što jasno pokazuje tamošnju neizvjesnost.

A nakon ovoga pogledajmo što kladionice kažu o Ligi prvaka. Čudesni Guardiolin Manchester City izbio je na prvo mjesto među favoritima za titulu! Ali naravno: ovdje je neizvjesnost puno veća nego u nacionalnim prvenstvima, pa City ima oko 25 posto izgleda za prvi naslov europskog prvaka u povijesti. Iza Cityja smjestili su se pred-sezonski favoriti: Bayern i PSG s 15-ak posto, Barcelona s 13 posto, i Real Madrid s oko 12 posto. Svi ostali zajedno imaju oko 20 posto izgleda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider