Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bližimo se kraju

Pregled Liga petice: Kome je sezona gotova, a tko će drhtati do zadnjeg zvižduka?

Zadnja kola najjačih europskih liga jamče napetost i uzbuđenje.

Pregled Liga petice (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Kolo prije kraja u engleskoj Premierligi, Manchester City već je proslavio naslov engleskog prvaka, a Manchester United i Tottenham osigurali su plasman u ligu prvaka.

U posljednjem kolu pada odluka hoće li četvrto mjesto u Ligi prvaka izboriti Liverpool ili Chelsea. Liverpool ima dva boda više i mnogo bolju gol razliku. Tako će im u zadnjem kolu biti dovoljan i bod protiv Brightona.

Od Premierlige već se oprostio Stoke City, a istim će putem i WBA.

U Primeri nema više dvojbi, napeta borba u Bundesligi

U Španjolskoj Primeri nema više nikakvih dvojbi. Barcelona je proslavila osvajanje novog naslova, a dva kola prije kraja riješena su i pitanja svih predstavnika u Ligi prvaka. Osim Barcelone, među europskom elitom igrat će i Atletico, Real i Valencia.

Prvoligaško društvo napustit će Malaga, Las Palmas i Deportivo La Coruna.

U Bundesligi je ostalo još kolo do kraja. Bayern je novi - stari prvak, a Shalke i Borussia Dortmund osigurali su Ligu prvaka. Za posljednje mjesto u elitnom europskom natjecanju bore se Hoffenheim, Bayer Leverkusen i Leipzig.

U zadnjem će kolu Hoffenheim, koji ima za tri pogotka bolju gol razliku od Bayera, ugostiti Borussiju Dortmund, dok će Bayer u goste Mainzu. Leipzig gostuje kod Herthe.

Ni u borbi za ostanak nije manje zanimljivo. I dok je Köln već ispao, u najtežoj su poziciji Hamburg i Wolfsburg .

Juve praktički siguran, napeta borba za Ligu prvaka

U Italiji je Juventus s obzirom na gol razliku praktički već osigurao obranu naslova dva kola prije kraja. Napoli će sigurno, a Roma vrlo vjerojatno u Ligu prvaka. Za četvrto mjesto vodit će se velika borba: Lazio ima samo dva boda više od Intera.

U pretposljednjem kolu Lazio gostuje kod Crotonea, dok Inter dočekuje Sassuolo. Drama je ostavljena za posljednje 38. kolo, kada se Lazio i Inter međusobno sastaju u Rimu.

Od Serie A već su se oprostili Benevento i Verona, dok su Cagliari i Udinese našeg Igora Tudora u jako teškoj poziciji.

Specifična situacija u Francuskoj

I za kraj donosimo pregled francuske Ligue 1 u kojoj je pitanje prvaka riješeno. PSG ništa nije prepustio slučaju za razliku od pratitelja Lyona, Monaca i Marseillea koji su unutar boda razlike.

Iz Francuske izravno u Ligu prvaka ulaze dva kluba, a treći ide u kvalifikacije. U borbi za ta dva mjesta su tri kluba: Lyon, Monaco i Marseille.

Situacija je specifična zbog činjenice da Marseille igra u finalu Europske Lige. Osvoji li Marseille naslov, automatski bi osigurao nastup u Ligi prvaka, pa bi u tom slučaju uz Marseille i prvaka PSG, još samo drugoplasirani išao u Ligu prvaka.

U zadnja dva kola neće se sresti međusobno, no raspored im je zanimljiv. Marseille prvo gostuje kod Guingampa, Lyon ide u Strasbourg, dok Monaco kod kuće dočekuje Saint-Etienne. A u zadnjem kolu Lyon dočekuje Nicu, Marseille Amiens, a Monaco gostuje kod Troyesa.

Od prvoligaških nastupa u francuskoj ligi oprostio se Metz, a istim će putem ili Toulouse ili Troyes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider