Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sad i to znamo

Predsjednik Villarreala ispred crkve poslao poruku koja se neće svidjeti Hajdukovim navijačima

Villarreal će za tjedan dana ugostiti Hajduk u play-offu Konferencijske lige, ali ne na svom stadionu La Ceramica jer se ondje odvijaju radovi. Utakmica će se igrati u 60 kilometara udaljenom gradu Valenciji na stadionu Levantea kapaciteta 26.300 mjesta.

Villarrealovi trener i predsjednik: Unai Emery i Fernando Roig (Foto: Afp)

Predsjednik španjolskog nogometnog kluba Villarreala rekao je u četvrtak kako je momčad usredotočena na nadolazeću utakmicu s Hajdukom jer ove sezone želi što dalje dogurati u Konferencijskoj ligi.

Sastav Villarreala se u četvrtak tradicionalno pomolio uoči početka sezone u lokalnoj crkvi gradića Vila-real, koji ima 50.500 stanovnika, gdje je položio dres pred svecem zaštitnikom kluba.

"Sada smo usredotočeni na početak prvenstva i utakmicu Konferencijske lige, to je ono što nam je istinski bitno u ovom trenutku", izjavio je predsjednik Fernando Roig u obraćanju medijima.

Villarreal je ljetos odigrao osam prijateljskih utakmica upisavši šest pobjeda i dva remija.

Villarreal želi u skupinu Konferencijske lige

"Ove sezone nam je cilj biti dobri u La Ligi te što je moguće dalje dogurati u Europi. Nakon što osiguramo ostanak u prvoj ligi bit ćemo maksimalno ambiciozni", dodao je Roig.

Villarreal će za tjedan dana ugostiti Hajduk u play-offu Konferencijske lige, ali ne na svom stadionu La Ceramica jer se ondje odvijaju radovi. Utakmica će se igrati u 60 kilometara udaljenom gradu Valenciji na stadionu Levantea kapaciteta 26.300 mjesta.

"Radovi na našem stadionu odvijaju se dobrim tempom, uskoro ćemo imati obnovljeni stadion", napomenuo je Roig.

Radovi su počeli u svibnju a trebali bi završiti krajem prosinca.

Odlični u pripremnim utakmicama

Villarreal je prošle sezone bio sedmi u prvenstvu, a u Ligi prvaka je prije tri mjeseca ispao u polufinalu od Liverpoola.

Momčad se nije znatno promijenila u odnosu na travanj 2021. kada je u četvrtfinalu Europske lige svladala zagrebački Dinamo sa 1:0 i 2:1 pa zatim osvojila to natjecanje.

Villarrealovi trener i predsjednik: Unai Emery i Fernando Roig Villarrealovi trener i predsjednik: Unai Emery i Fernando Roig (Foto: Afp)

Trener Unai Emery ima već određenu početnu jedanaestoricu a jedinu neizvjesnost mu predstavlja najubojitiji napadač Gerard Moreno koji je zbog zdravstvenih problema propustio posljednje dvije pripremne utakmice.

Villarreal u subotu u prvom kolu prvenstva igra kod Valladolida, povratnika u prvu ligu.

Prije šest dana Villarreal je u generalnoj probi sa 4:2 pobijedio milanskog Intera. Prethodno je svladao PSV (2:1), Southamptona (2:1), Borussiju Dortmund (2:0), Reims (1:0) i Levante (3:1) dok je remizirao s lisabonskim Sportingom (1:1) i Fulhamom (1:1).

Hoće li Hajduk proći Villarreal i ući u Konferencijsku ligu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider