Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverza o kojoj se još priča

Predsjednik UEFA-e odbio osuditi Buffona: ''Razumijem ga, pola svijeta smatra da nije bio penal''

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin odbio je osuditi ponašanje Gianluigija Buffona u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Real Madrida.

Galerija Buffon i suigrači protestiraju sucu Oliveru (Foto: AFP) Gianluigi Buffon (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon (Foto: AFP) +2 Oliver dosudio penal za Real protiv Juventusa (Foto: AFP)

Aleksander Čeferin stao je u obranu Buffona zbog njegove ''razumljive'' reakcije prema sucu Michaelu Oliveru tijekom kontroverzne završnice između Juventusa i Reala.

Juve je bio na rubu da izbori produžetak u Madridu, čemu se rijetko tko nadao nakon što je stigao sa zaostatkom od tri pogotka razlike iz Torina. Međutim, sudac Michael Oliver svirao je jedanaesterac za Real u sudačkoj nadoknadi nakon što je Benatia srušio Lucasa na pod u kaznenom prostoru, dok je Buffon nakon utakmice u kojoj je zaradio direktni crveni optuživši suca da ''umjesto srca ima kantu za smeće''.

Unatoč tome što Oliver i njegova supruga dobivaju brojne prijetnje nakon te utakmice, prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin smatra da je Buffonova reakcija razumljiva.

''Ono što je Buffon napravio bilo je previše, ali savršeno razumijem njegovu reakciju jer je to bila njegova posljednja prilika za osvajanje Lige prvaka'', rekao je Čeferin za španjolsku Marcu.

''On je čovjek i to je razumljivo. Kad igram nogomet sa svojim prijateljima i izgubim u zadnjem trenutku, kao prošle subote u dobrotvornoj utakmici, bivši igrači su imali što za reći sucu'', dodao je predsjednik UEFA-e.

''Polovica svijeta smatra da je to bio jedanaesterac, a druga polovica da nije. Sudac je odlučio da je bio i to je nogomet. Razumijem gnjev Juventusa jer je eliminiran u posljednjem trenutku, ali također bih shvatio i gnjev Reala da Oliver nije pokazao najstrožu kaznu i da ga je to koštalo ispadanja. To je nogomet, sport, život. Vrlo je teško izgubiti u zadnjem trenutku'', zaključio je Čeferin.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider