Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometna krema u Splitu

Predsjednik PSG-a dovodi Messija u Hrvatsku: "Svi bi sportaši voljeli biti ambasadori ovdje"

U Splitu se okupila hrvatska, ali i europska nogometna krema. A sve zbog Sportskih igara mladih, najveće amaterske organizacije za djecu u Europi, čiji je osnivač i pokretač sportski entuzijast Zdravko Marić…

Nakon 26 godina i više od 2 i pol milijuna mladih koji su sudjelovali u 10 sportova, sprema se nova sezona. Uoči početka u siječnju predstavljen je novi ambasador Sportskih igara mladih, Nasser Al Khelaifi, predsjednik PSG-a.

U prvim redovima Mario Stanić, Ćiro Blažević, Slaven Bilić, a na pozornici dva najmoćnija čovjeka europskog nogometa, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i Nasser Al Khelaifi. A sve zbog dviju najvećih zvijezda, djece i Sportskih igara mladih koje u siječnju kreću s 27. sezonom.

"Djeca su poštena, djeca ne kriju, djeca mogu biti prijatelji i puno su pametniji od nas starijih, tako da, super, čestitam za sve što se radi", kaže Čeferin.

Ako ste vi ovdje, a jeste, možemo li slijedeće godine kao ambasadora vidjeti vaš broj 30?

"Ne znam, razgovarat ćemo o tome, ali mislim da bi svi sportaši voljeli biti ambasadori ovdje. Ovo je nevjerojatno kako se širi i siguran sam da gospodin Marić ima viziju i ideju te da će sa svojim timom napraviti još veći posao“, kazao je predsjednik PSG-a Al Khelaifi.

Znači, Messi bi se mogao priključiti?

„Razgovarat ćemo s njim, vidjet ćemo, Messi ili netko drugi, ali nije ovo samo o Messiju, ovo je više od sporta ili jednog sportaša, ovdje je puno veće", kazao je Kataranin na čelu PSG-a.

Sve je započelo prije 26 godina u Splitu, a u tom su razdoblju i brojni današnji slavni sportaši bili natjecatelji na Sportskim igrama mladih.

Osnivač i čelnik Sportskih igara mladih Zdravko Marić okupio je u Splitu mnoga poznata imena iz svijeta nogometa i sporta.

"Pa gotovo svi, iskreno, cijela hrvatska reprezentacija igrala je na Igrama. Nema tko nije igrao, rijetko tko je osvojio, ali znam da je Mario Pašalić osvojio Igre jedne godine. Znam da smo radili tada konferenciju i tada mu je Niko Kranjčar davao nagrade. Znam da su svi igrali, od Andreja Kramarić, Marija Mandžukića, apsolutno svi", prisjeća se Marić.

Ove godine, prvi put se ovoj hvalevrijednoj priči priključio i Nemanja Vidić, nekadašnji kapetan reprezentacije Srbije i jedan od najboljih braniča u povijesti engleske Premierlige.

"Ovaj projekat je regionalan i definitivno spaja djecu i nadam se da će stvarati nova prijateljstva i da će ta djeca možda u budućnosti biti emotivno zrelija nego što su bile prethodne generacije i vjerujem da će tako i biti", kaza je Vidić, koji je itekako dobro upoznat sa skupinom Vatrenih na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

"I mi imamo isto da kažem tešku grupu, ali mislim da i reprezentacija Srbije i Hrvatske može otići u slijedeći krug i možda se nađemo u nekakvom četvrtfinalu, polufinalu."

A četvrtfinala, polufinala i finala predstojeće sezone Sportskih igara mladih igrat će u Splitu sredinom srpnja. No, ono što je mnogo važnije, prije toga će više od 200 tisuća djece uživati u druženjima i sportu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider