Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović definitivno je sa svojim mađarskim partnerima podignuo klub iz Gradskog vrta dvije razine više. Klub je pod Meštrovićem europski prodisao i on ne krije: "neki igrači Osijeka zaslužuju ići na Svjetsko prvenstvo".

* Sjajna 2017. godina za Osijek, 2018. godina ipak nije toliko uspješna do sada.

"Ja bih rekao predivna osječka budućnost od privatizacije. Predivna perspektiva i predivna disperzija ostvarivanja interesa kroz rezultatski iskorak kluba, financijsku stabilnost kluba i kroz infrastrukturne radove do sada neviđene od jednog kluba u Hrvatskoj", rekao je mladi 39-godišnji predsjednik Osijeka Meštrović.

* Izjavili ste da je status Zorana Zekića siguran u Osijeku?

"Napomenuo sam prije nekoliko dana, ja ne vjerujem da bi Rijeka bila prvak da je smjenila Matjaža Keka prvom prilikom. Zekić će sigurno završiti ovu sezonu i ja se nadam nastaviti u idućoj".

* Osijek se nedavno priopćenjem za javnost osvrnuo na popis reprezentativaca izbornika Zlatka Dalića. Vaš komentar na taj nesvakidašnji potez?

"Ne znam što je tu nesvakidašnje. Mi smo svi mladi ljudi i vrijeme jednoumlja nam je nepoznanica. Pluralizam u mišljenju postoji i unutar našeg kluba. Ja se potpisujem iza svojih izjava pa tako stojim i iza ove. Stao sam u obranu svojih ljudi, jer smatram da smo ostali nepravedno zakinuti", smatra predsjednik Osijeka.

* Kako napreduju planovi oko kampa?

"35-40 milijuna eura bit će uloženo u tu infrastrukturu što je do sada neviđeno na našim prostorima. Kamp će biti završen kroz godinu i pol, najduže dvije godine. Tako da će Osijek sezonu 2019/2020 završiti na novom stadionu i sa novim kampom".

* Rekli ste da niste zadovoljni s četvrtim mjestom, znači li to da iduće sezone pucate na sami vrh?

"Osijek nikada nije bio prvak, ali vjerujem da će biti prvak u mojoj eri. Čekali smo ovoliko dugo, pa ajmo sačekati još koju godinu pa da bude", zaključio je ambiciozni predsjednik Osijeka.