Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To ga čini najvećim"

Predsjednik Našeg Hajduka zagrmio: "Hajduk je religija, familija i nećemo dopustiti strvinarima da ga čerupaju!"

Hajdukovi navijači i dalje neumorno rade na projetku otkupa dionica svog kluba.

Navijački park Za sva vrimena (Foto: Naš Hajduk)

Navijači Hajduka, okupljeni u udrugu Naš Hajduk, trenutno posjeduju 30,60 posto dionica voljenog kluba.

Za to su zaslužne tisuće navijača koji sudjeluju u projetku otkupa dionica Za sva vrimena i doniraju, neki na mjesečnoj neki na godišnjoj bazi, značajne svote novca kako bi došli do svetog cilja, a to je 50 posto + 1 dionica. Odnosno, da postanu većinski vlasnici kluba za koji navijaju.

Tim povodom je ove nedjelje na Poljudu održana nova, osma po redu svečanost za sve one koji su u međuvremenu došli do iznosa od 1000 eura doniranih u projektu otkupa dionica.

U svom govoru okupljenim navijačima donatorima, koji je bilo preko 160, predsjednik Našeg Hajduka Dino Marković je poslao poruku.

"Danas sve ima svoju cijenu i sve je na prodaju. Nogomet je postao biznis. Klubovi su postali igračke okupatora, gube identitet i poveznicu s lokalnom zajednicom i navijačima. Međutim, mi smo se ovdje okupili kako bismo dokazali da nije svugdje tako. Nama je Hajduk familija, religija, i nema te cijene za koju bismo ga prodali i prepustili strvinarima da ga čerupaju. Kao što svi znamo, Hajduk je kroz povijest više puta rekao 'NE' i odabrao teži, ali ispravni put", rekao je Marković i podsjetio:

"Hajduk se mogao osnovati prije 1911., ali nije jer se ustrajalo da se osnuje kao hrvatski klub. Došao je poziv Mussolinija da igra u Italiji, ali Hajduk nije ustuknuo, nije se prodao, nego se radije raspustio. Došao je i poziv Tita da bude vojni klub sa svim privilegijama koje to nosi, ali i to je Hajduk odbio, zbog čega je kasnije doživljavao povijesne nepravde i krađe. Došla su i ova nova vremena, u kojima se utjecaj i titule dogovaraju, kupuju, ali to nije Hajduk. To Hajduka čini velikim – najvećim, i zato su njegovi uspjesi još značajniji i slađi."

Uputio je zahvalu svim navijačima koji izdvajaju novac da bi Naš Hajduk uspio postati većinski vlasnik Hajduka:

"Danas svojim nesebičnim donacijama tisuće navijača drži Hajduka na ispravnom putu, dalje od gramzivih ruku političara i interesnih skupina kojima Hajduk nije ispred svega, nego je poligon za skupljanje političkih poena i zadovoljavanje njihovih sitnih interesa. Sa svakim doniranim eurom – a dosad je donirano preko 4 milijuna eura – Hajduku omogućujemo da i dalje ponosno korača i pošteno napada najviše sportske dosege. Zato nam je iznimna čast i privilegija danas uručiti ove simbolične pločice navijačima koji baštine Hajdukovu tradiciju i žive Hajduk", zaključio je Marković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook