Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Opasni kao Superliga"

Zbog njega je Messi otišao iz Barcelone, a sada kritizira PSG: "Oni će uništiti europski nogomet"

Predsjednik La Lige ošto je kritizirao transfernu politiku PSG-a nakon završetka ljetnog prijelaznog roka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u ponoć završio ljetni prijelazni rok za većinu nogometnih liga u Europi, predsjednik La Lige Javier Tebas oglasio se na svom Twitter profilu i oštro napao PSG, prenosi Mundo Deportivo.

Upravo su Parižani bili prvo ime ovog prijelaznog roka u kojem su doveli nekolicinu nogometnih zvijezda. Na prvom mjestu je svakako transfer Lionela Messija iz Barcelone koja nije mogla osigurati financijska sredstva za njegovu visoku plaću.

Budući da bi iznos za plaće premašio prihod od cjelokupnog poslovanja, Barcelona nije mogla registrirati Messija. Naime, španjolski klubovi mogu potrošiti samo 70 % prihoda na plaće, dok bi s Messijem taj postotak narastao na 110 %. 

Osim toga, doveli su Sergija Ramosa iz madridskog Reala, Gianluigija Donnarummu iz Milana te su, unatoč bogatim ponudama Reala koje su dosegnule vrtoglavu cifru od 220 milijuna eura, uspjeli zadržati Kyliana Mbappea u svojim redovima.

"Klubovi-države su jednako opasne za nogometni ekosistem kao i Superliga. Bili smo kritični prema Superligi jer uništava europski nogomet pa smo sada jednako kritični i prema PSG-u.", napisao je predsjednik La Lige.

gol expired Real je baš jako pojačao ponudu, ali šeike nije slomio: Otkriveno koliki je iznos PSG odbio za Mbappea divider

Kako bi dokazao koliko je cijela situacija apsurdna, Tebas je usporedio troškove PSG-a na plaće igrača s gubitkom koji je francuska nogometna liga pretrpjela zbog globalne pandemije koronavirusa.

"Gubitak od pandemija koronavirusa +300 milijuna eura, prihod od televizijskih prava u Francuskoj - 40 % i 500 milijuna eura na plaće? Neodrživo", zaključio je Tebas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider