Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nazvao ih "obojenima"

Skandal u Engleskoj: Predsjednik nogometnog saveza odstupio zbog homofobne izjave

Engleski nogometni savez ostao je bez predsjednika Grega Clarkea nakon izjave o igračima homoseksualnih sklonosti.

Engleski nogometni savez (FA) (Foto: Screenshot)

Greg Clarke podnio je ostavku na dužnost predsjednika Engleskog nogometnog saveza (FA) samo nekoliko sati nakon što je tijekom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca igrače iza manjinskih skupina nazvao "obojenima".

"Možemo potvrditi kako je Greg Clarke odstupio s mjesta predsjednika. Ulogu privremenog predsjednika preuzet će Peter McCormick sve dok Upravni odbor ne započne proces pronalaženja i imenovanja novog predsjednika", objavio je FA.

Govoreći pred odborom za digitaliju, kulturu, medije i sport, na pitanje boji li se mogućeg napada putem društenih mreža na igrače koji se javno deklariraju kao homoseksualci, Clarke je odgovorio:

Hrvatska protiv Turske VIDEO: Hrvatska zabila tri pogotka, ali isto toliko i primila u golijadi u Istanbulu! divider

"Kada vidim uvrede kojima su bile izložene odlične nogometašice, pa i odlični obojeni nogometaši putem društvenih mreža... mogu reći kako su one otvorene svima".

Odmah po Clarkeovu istupu, FA se oglasio priopćenjem u kojem stoji:

"Greg Clarke se duboko ispričava zbog izraza kojega je upotrijebio govoreći o članovima manjinskih zajednica. Shvaća kako je korištenje izraza 'obojen' neprikladan".

Zlatko Dalić i Mario Pašalić Jasna poruka Turcima: "Mi smo svjetski doprvaci, želimo pobijediti u svakoj utakmici" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider