Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JAKA PORUKA

Nogometna legenda koja je često u Hrvatskoj progovorila o smrti 14-godišnjeg sina: ''On je fenomen''

Predrag Mijatović nakon 14 godina govori o svom sinu Andrei, koji je preminuo u 15. godini života.

Predrag Mijatović (Foto: Afp)

Legendarni nogometaš Reala, koji je svojim pogotkom u finalu protiv Juventusa davne 1998. godine donio titulu Lige prvaka u Madrid nakon 32 godine čekanja, dao je veliki intervju za TV Unu. Predrag Mijatović u razgovoru je govorio o svom preminulom sinu Andrei, koji nas je napustio 2009. godine kada je imao samo 14 godina.

Andrea je bolovao hidrocefalije, s kojom se borio cijeli život te na kraju nadmašio sva očekivanja liječnika.

''Kad se rodio, rečeno mi je da će njegov život maksimalno potrajati do sedme godine, i to uz puno sreće. On je živio 14 godina. On je fenomen. Ne postoji veći borac od njega. On je nadrastao sve prognoze s velikim problemima i operacijama. Živio je dvostruko duže od svih prognoza, meni je to za oca bio fenomen jer se tako borio. Ako se tako mogao boriti on, zašto ne bismo mogli svi mi oko njega?

Ne razmišljate što će biti sutra. Od njegove sedme godine svaki njegov dan je bio - vidiš ga, super je, nema krizu, fenomenalno. Ideš tim pravcem. Kad se približi ono najgore, onda se malo poremetiš, malo je teško. Andrea nikad nije hodao, nikad nije trčao, nikada nije pričao. Ima par nekih stvari koje smo mi tumačili da govori to što mi mislimo da govori. A kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmijan dečkić i to ti ostane u sjećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sjećanju, ali uvijek se boriš da lijepe stvari pobijede one loše'', ispričao je crnogorski as za Una TV.

''Zašto baš meni?''

"Kada dobijete vijest da s vašim djetetom nešto nije u redu i da su prognoze negativne što se tiče njegove bolesti, to je uvijek šok. Zašto baš meni? Što sam ja to skrivio da me Bog tako kaznio? Onda shvatiš da se to događa milijunima ljudi, samo ti to u tom trenutku ne znaš. On je otišao prije 14 godina, puno je vremena prošlo.''

Mijatović je poslao poruku svim roditeljima kojima se možda neki problemi u životu čine velikim.

''Za roditelja je najvažnija stvar da djeca budu zdrava. Hoće li biti odlikaši, hoće li biti uspješni u životu, hoće li napraviti karijere, to je bitno, ali je sekundarno. Najbitnije je da su zdravi, da mogu pričati, zagrliti te, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore.''

''Dao bih apsolutno sve da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak s 28 godina, da ima svoju obitelj. To bih napravio, ali to je nemoguća misija'', govori Mijatović, kojeg je život promijenio.

"Kad sam god pomislio da sam nešto posebno, čudo neviđeno, ljudi te vole, daješ neke golove i sve se vrti oko tebe... Uvijek mi se tada vratilo i događalo zbog njegove bolesti da shvatim kako sam ustvari samo jedno živo biće i da između tebe i drugog roditelja u čekaonici ne postoji nikakva razlika'', rekao je Mijatović u potresnom intervjuu.

Predrag Mijatović jedan je od najvećih promotora Sportskih igara mladih, velikog sportskog natjecanja za djecu koje se svake godine organizira u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider