Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U potrazi za trenerom

Mišković održao pressicu povodom Kekova otkaza: ''Nije odgovornost na jednom čovjeku''

Damir Mišković je izašao pred novinare povodom potresa na klupi Rijeke.

Damir Mišković (Dnevnik.hr)

Kek više nije trener Rijeke nakon što je dao otkaz odmah poslije poraza u 10. kolu HNL-a od Gorice (1-2), čime je riječki klub već šest utakmica zaredom bez prvenstvene pobjede.

Kek je u Rijeci od veljače 2013. godine, a lani je produžio ugovor do lipnja 2020. godine. Ostat će upamćen kao trener koji je Rijeci prije dvije godine donio prvi naslov prvaka, a ima i dva osvojena trofeja u nacionalnom Kupu.

No, ove sezone Rijeka je u prvenstvu tek na petom mjestu, s tri pobjede, pet remija i dva poraza, dok su u kvalifikacijama za grupni dio Europske lige neočekivano ispali od norveškog Sarpsborga.

Povom njegovog otkaza, predsjednik kluba Damir Mišković održao je press konferenciju.

''Znam da je nedjelja i da bi trebali raditi puno pametnije stvari, ali i za mene je danas vrlo emotivan trenutak. Čovjek koji je radio s nama zadnjih pet-šest godina dao je ostavku. Ja sam se s njom složio odmah jučer poslije utakmice, rekao je Mišković te nadodao:

''Smatrali smo da je najbolje da se u ovom trenutku rastanemo, a on će ostati moj savjetnik ili viši savjetnik u klubu za sve sportske stvari. Ali dajmo mu prvo vremena da se odmori nakon toliko dana koje je proveo na klupi Rijeke i puno sreće koju nam je dao. Još jednom mu se zahvaljujem u ime svih koji vole i voljeli su klub i bili strpljivi sa svima nama.''

Jeste li pokušali zadržati Keka?

''Pričali smo puno puta, nije ovo prvi put. Zna se kad nečemu dođe kraj, onda dođe kraj. Nije tu odgovornost na jednom ili dvoje ljudi, nego je cijeli klub odgovoran. Ja prvi što smo došli u ovu situaciju.''

Što dalje?

''Igrači sad imaju dva dana slobodno, u međuvremenu vjerujem da ćemo naći novog trenera, a zajedno s njim dolazi i novi stručni stožer. Nismo još razgovarali niti o jednom treneru.Cilj je da imamo kvalitetnog trenera i da se svi složimo oko njega. Dajmo Keku da se odmori, zaslužio je to, i onda ćemo sjesti i vidjeti može li nastaviti suradnju s nama.''

''Igrači definitivno na terenu nisu pokazivali ono što se očekivalo. Reći ću da je ta slična ekipa pobijedila jedan Milan, da je po meni igrala više nego dobro, da je prodan samo jedan igrač, a došlo ih je pet ili šest. Po meni oni sigurno imaju potencijal, ali novi trener će morati iz njih izvući maksimum. Možda nova motivacija i način razmišljanja probude momčad'', zaključio je Mišković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider