Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
PSG pomogao

Zagreb osigurao osminu finala Lige prvaka unatoč porazu

Rukometaši PPD Zagreba osigurali su prolaz.

Zagreb - Flensburg (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Rukometaši PPD Zagreba osigurali su plasman u osminu finala Lige prvaka premda su u susretu 13. kola B skupine u Areni izgubili od njemačkog prvaka Flensburg-Handewitta sa 21:22 (11:9).

Hrvatskom prvaku je pomogao PSG koji je Celju pobijedio Celje Pivovarnu Laško sa 36-32, pa hrvatski sastav uoči zadnjeg kola ima nedostižna tri boda više od slovenske ekipe.

Zagrebaši su u Flensburgu ostvarili jednu od najznačajnijih ovosezonskih gostujućih pobjeda u Ligi prvaka nakon što su pobijedili sa 31:29. Večeras su imali priliku novom pobjedom osigurati prolaz, a potom u zadnjem kolu u Szegedu ''napasti'' i treću poziciju. Nažalost, nisu uspjeli, no ostaje utjeha kako su i usprkos porazu prošli dalje.

Gosti su bolje ušli u susret, međutim nakon što je PPD Zagreb ubrzao s igrom počeo je okretati rezultat u svoju korist. U 16. minuti hrvatski prvak je stigao do dva gola prednosti (6:4), u 19. minuti je bilo +3 (8:5), a u 26. minuti i najvećih +4 (10:6). U završnici prvog dijela njemački prvak je smanjio na samo gol zaostatka (10:9), no Zagreb je na odmor otišao s dva pogotka prednosti (11:9).

Flensburg je daleko bolje otvorio nastavak susreta. U 33. minuti je izjednačio na 11-11, a minutu kasnije i poveo sa 12:11 što je bilo prvo vodstvo gostiju nakon 12. minute i rezultata 4:3. Nažalost, njemački sastav nije na tome stao. Uslijedio je novi pogodak za vodstvo 13:11 ili 4:0 na otvaranju drugog dijela. Zagreb je tek nakon sedam minuta nastavka zabio prvi gol smanjvši zaostatak na minus 1.

U 43. minuti je uspio poravnati na 15:15, a potom i povesti (16:15). U nastavku susreta gledali smo izjednačenu igru pa se u posljednje dvije minute ušlo rezultatom 20:20. Burić je tada obranio Potočniku, a u kontri je Wanne zabio za prednost gostiju. Burić je obranio i udaraca Horvata i kada je Zachariassen 30 sekundi prije kraja zabio za 22:20 priči je bio kraj. Zagreb je uspio tek ublažiti poraz.

Njemački sastav su do pobjede predvodili Hampus Wanne s devet golova, te Johannes Golla s četiri gola, dok je Benjamin Burić sakupio 13 obrana.

Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Zlatko Horvat s pet, David Mandić s četiri, te Damir Bičanić s tri gola. Urh Kastelic je imao osam obrana.

Na ljestvici vodi PSG sa 24 boda, Pick Szeged je drugi sa 19 bodova, a Flensburg na trećem mjestu ima 14 bodova. Nantes je četvrti sa 13, Motor Zaporožje ima 11, a PPD Zagreb 10 bodova. Zadnja dva mjesta drže Celje (7) i Skjern (6).

U zadnjem kolu Zagreb će 3. ožujka gostovati kod Pick Szegeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider