Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVO DOBA PSG-a

Poznato je tko sjeda na klupu Paris Saint Germaina: Ovo ime nije se puno spominjalo!

Christophe Galtier napustio je klupu Nice te bi uskoro trebao biti potvrđen kao novi trener prvaka Francuske.

Christophe Galtier i Niko Kovač (Foto: Afp)

Već nekoliko tjedana poznato je kako je Mauriziju Pochettinu na klupi Paris Saint Germaina odzvonilo. Argentinac je neke ciljeve ostvario, no neuspjeh po pitanju onog glavnog, osvajanja Lige prvaka, koštat će ga posla na klupi najambicioznije momčadi Europe.

Dovođenje Luisa Camposa na poziciju sportskog direktora već je značilo izgradnju jednog novog PSG-a, a momčad će u ruke ovog puta dobiti trener kojeg je tamo zapravo rijetko tko očekivao.

Campos dovodi čovjeka s kojim je srušio PSG

Ono što su već proteklih dana špekulirali francuski mediji sad je potvrdio Fabrizio Romano. Novi trener PSG-a postat će Christophe Galtier, čovjek koji je do sada sjedio na klupi Nice. 

On je danas službeno napustio klupu momčadi s kojom je zauzeo peto mjesto u ligi, preuzevši ju početkom prošle sezone od Patricka Vieire. 

Sezonu prije napravio je ogroman uspjeh, osvojivši titulu prvaka Francuske s Lilleom. Momčadi koju je stvorio upravo Campos pa zapravo nije čudno što njih dvojica nastavljaju suradnju u podosta ambicioznijoj okolini. Ipak, Gaultier se do prije koji dan rijetko gdje spominjao za ovu ulogu.

Prvi put će imati rezultatski imperativ

Ovom 55-godišnjaku ovo će biti tek četvrti trenerski posao u karijeri. Od 2009. do 2017. godine vodio je Saint-Ettiene, dok je na klupu Lillea došao 2017. godine. 

PSG će mu svakako biti prvi posao gdje će ispred sebe imati rezultatski imperativ pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći u takvom okruženju, ali i kako će mu biti raditi sa zvjezdama poput Kyliana Mbappea, Lionela Messija i Neymara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider